Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Golemo iznenađenje

Nadbiskup otkrio tko mu je otac

Justin Welby
Foto: Press Association/Pixsell
1/4
09.04.2016.
u 23:40

Nadbiskup od Canterburyja i globalni duhovni poglavar Anglikanske crkve sin je Sir Anthonyja Montaguea Browna, Churchillova tajnika

Prečasni Justin Welby (60), canterburyjski nadbiskup i duhovni poglavar Anglikanske crkve, DNK analizom otkrio je da mu Gavin Welby, kojega je do sada smatrao ocem, zapravo nije biološki otac, već je to Sir Anthony Montague Brown, osobni tajnik bivšeg britanskog premijera Winstona Churchilla. Ovim otkrićem šokirana je njegova majka lady Williams of Elvel, koja je u to vrijeme bila tajnica u Churchillovu uredu, a koja je čvrsto vjerovala da je Justin začet tijekom medenog mjeseca s Gavinom Welbyjem, za kojeg se udala 1955. godine. On je, naime, rođen točno devet mjeseci nakon njihova vjenčanja. No ipak je priznala da je imala kratku vezu sa Sir Anthonyjem te da je s njime završila u krevetu nekoliko dana prije svoga vjenčanja, i to nakon što su oboje popili poveću količinu alkoholnih pića.

Šok nakon DNK analize

Nadbiskupa je na DNK testiranje naveo britanski dnevni list Daily Telegraph koji mu je prezentirao rezultat novinarskih istraživanje njegove obitelji. On je listu želio dokazati kako nema pravo kada tvrdi da mu Welby nije otac. Uzorak njegove sline uspoređen je s uzorkom kose Sir Antonyja, a kosa je uzeta iz četke koju je njegova udovica čuvala sve od njegove smrti 2013. godine. Rezultati analize pokazali su da je podudarnost 99,9779 posto, što znači da je Sir Antony sigurno biološki otac canterburyjskog nadbiskupa, koji je i sam ostao u šoku nakon što je vidio nalaz.
Brak njegove majke i Gavina Welbyja, trgovca viskijem, bio je buran i ispunjen epizodama alkoholizma, kako njena tako i njegova.

Zbog ovisnosti mojih roditelja, moje je djetinjstvo bilo poprilično kaotično. No o meni se brinula moja baka, a poslije i majka kada je prestala piti i krenula putem oporavka od alkoholizma. Imao sam i sreću da dobijem vrhunsko obrazovanje”, napisao je nadbiskup u svome priopćenju.

Isus, a ne genetika

Lady Williams se od Welbyja rastala već 1958. godine, a preudala se 1975. Alkohol nije okusila od 1968. godine. Ispričala je da se povremeno susretala sa Sir Anthonyjem, koji ju često pitao za Justina, no ta pitanja u njoj nikada nisu pubudila sumnju o tome da je Anthony Justinov otac.

– Znam da sam u Isus Kristu, a ne u genetici, otkrio tko sam ja zaista. Taj identitet koji sam pronašao u Isusu Kristu nikada se neće promijeniti – kazao je nadbiskup Justin Welby.

>>Preminula najmlađa kćer Winstona Churchilla u 91. godini

>>Stiže poslastica: Kevin Spacey glumit će Winstona Chuchilla u biografskoj drami

Komentara 6

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:24 09.04.2016.

kod engleza se nikad ne zna tko koga...

DU
Deleted user
14:48 09.04.2016.

Rodbinu ne biraš.

Avatar istovari
istovari
16:44 09.04.2016.

Eto što je prednost heteroseksualne veze za svakoga pa i za svećenike....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije