Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smršavio 13 kg

Vidošević stigao kući: I kad je najteže pojave se dobri ljudi!

Nadan Vidošević
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/30
12.04.2014.
u 15:27

Vidošević, kojega USKOK sumnjiči da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja milijunskih iznosa iz Komore, koja je oštećena za najmanje 31 milijun kuna, bio je u istražnom zatvoru kako ne bi utjecao na svjedoke.

Bivši čelnik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević nakon gotovo pet mjeseci izašao je iz Remetinca na slobodu.

Nakon izlaska iz Remetinca Vidošević je kazao da je "smršavio 13 kilograma" te da je u zatvoru radio neke stvari "koje mu inače ne bi pale na pamet", a među njima je i da je "svaki dan dva sata hodao". - Osjećam se sretno i uzbuđeno i jedva čekam vidjeti obitelj i prijatelje - rekao je Vidošević novinarima.

Nije želio komentirati proširenje istrage, jer je "sud jedino mjesto gdje se o tome treba raspravljati". Bivši predsjednik HGK je siguran da će dokazati podrijetlo svoje imovine. - Imam sreću da imam rodbinu koja je spremna stati uz mene. I kad vam je najteže pojave se neki dobri ljudi - kazao je Vidošević na pitanje od čega će živjeti sada kada mu je blokirana imovina.

Mahnuo je Sanaderu

- Kad ste na vrhu onda su vam svi prijatelji, a kad se nađete na dnu onda otkrijete neke divne nove ljude koje zapravo niste poznavali. Želim posebno pozdraviti ljude u zatvoru Remetincu i s jedne i s druge strane brave jer sam s njima proveo i nekih vrlo lijepih trenutaka - rekao je Vidošević te dodao kako se nije sreo sa bivšim premijerom Sanaderom.

- Bili smo jedan iznad drugoga pa smo si uspjeli mahnut jedan drugome - kazao je Vidošević dodavši da je u zatvoru upoznao neke nove ljude i uspio se posvetiti sebi.

Bivši predsjednik HGK je rekao da prvo što će učiniti je "otići kući i poljubiti ženu i djecu". Ubrzo nakon što ga je odvjetnik odvezao iz zatvora u Remetincu, Vidošević je stigao u svoju kuću u Gornjem Prekrižju gdje ga je dočekala obitelj.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

Vidoševiću je jučer sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić ukinula istražni zatvor u kojem je bio od sredine studenog prošle godine kada je uhićen u aferi Remorker, no na slobodi ne smije kontaktirati s desetak svjedoka.

Sigurnosna mjera

Vidošević, kojega USKOK sumnjiči da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja milijunskih iznosa iz Komore, koja je oštećena za najmanje 31 milijun kuna, bio je u istražnom zatvoru kako ne bi utjecao na svjedoke. No, sloboda je u njegovu slučaju uvjetovana time da ne smije kontaktirati niti na bilo koji način uspostavljati vezu s desetak svjedoka.

– Sutkinja istrage zaključila je da novih 50 svjedoka koje je USKOK predložio u proširenju istrage nisu odlučni da bi na bilo koji način utjecali na istragu. U odnosu na desetak prije predloženih svjedoka određena mu je sigurnosna mjera da ne smije kontaktirati s njima, niti im na bilo koji način pristupiti – kazao je jučer glasnogovornik suda zagrebačkoga Županijskog suda Krešimir Devčić.

Vidoševićev odvjetnik Dražen Delač, držeći se odredbe o tajnosti istrage, samo nam je jučer rekao da je Vidošević pušten na slobodu uz sigurnosnu mjeru da ne smije kontaktirati sa svjedocima.

Podsjetimo, akcija Remorker pokrenuta je nakon što je Igor Premilovac priznao da je preko njegove češke tvrtke Remorker, u dogovoru sa Zdenkom Peternel i marketinškim stručnjakom Davorom Komeričkim, fiktivnim ugovorima izvlačio novac iz HGK i potom ga u gotovini "opranog" vraćao u Hrvatsku. Vidoševića je s cijelim slučajem povezao Komerički, dok Peternel prema tvrdnjama svoje obrane, nikad nije svjedočila protiv bivšeg šefa.

Blokirana imovina

Vidoševiću i obitelji je ranije blokirana imovina. Kako je već pisano, njemu i supruzi blokirani su luksuzni mercedesi, a kćerima mini cooper i smart, udjeli u tvrtkama koje ima njegova obitelj, dionice i plovila, brojne nekretnine...

Nakon što je Vidošević uhićen i osumnjičen da je oštetio HGK za 31 milijun kuna, istražitelji su u njegovoj kući oduzeli ukupno 538 umjetničkih djela, povijesnih knjiga i arheološkog blaga.

>>Nadanu Vidoševiću blokirane i skulpture

>>Vidoševiću i J. Mladinov produljen istražni zatvor za dva mjeseca

Komentara 126

Avatar LiberalniAnarhist
LiberalniAnarhist
13:57 11.04.2014.

Sad će u narednih 7 dana u Gloriji izaći članak pod nazivom ,,Moji dani u Remetincu,, gdje će ovaj kriminalac ,otvoriti dušu predsavivši sebe kao žrtvu urote i zabune i kako je on samo dobro činio a eto kako mu se vraća!Naravno članak će biti garniran slikama vile na Pantovčaku i ostalih atributa osoba oboljelih od omnipontetnog delirija!Kak ponekad zavidim ovim iz Sjeverne Koreje!Tamo bi ovaj kriminalac već odavno odozdol promatrao kako trava raste!

Avatar Matija22
Matija22
13:28 11.04.2014.

To vam je tako,obi trafiku dobit ćeš 5 godina zatvora, budi političar ukradi milijone gulit ćeš krumpire ko čobanković lova te čeka poslije kad izguliš krumpir za pola godine godinu...političari su si donijeli zakone razne nagodbe tako da nebudu u zatvorima kad pokradu Hrvatsku.

JU
JureFr
13:26 11.04.2014.

Jadnik ,sutra ide u lov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije