Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'VLADA KAO TITANIK'

Turina Đurić: Sabor već dva tjedna ne glasuje. Šimić: Ništa neobično

Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
03.02.2017.
u 11:40

HNS-ova saborska zastupnica Vladu je prozvala da se ponaša kao "Titanik na kojem svira muzika"

HNS-ova saborska zastupnica Nada Turina Đurić upozorila je danas kako je ovo već drugi petak zaredom da Sabor ne glasuje, na što joj je mostovac Miroslav Šimić uzvratio kako tu ne vidi ništa neobično, upitavši je kako to da joj to nije bilo čudno dok je ona sjedila u vladajućoj većini.

"Već drugi tjedan ne dolazi ništa na dnevni red Sabora, a ono o čemu raspravljamo je ono na čemu se radilo još u vladi Zorana Milanovića. Ti zakoni su izrađeni još u pretprošloj Vladi i nemamo ništa novog od nove Vlade, čak ni od one Tihomira Oreškovića", rekla je Turina Đurić nakon stanke koju je zatražila uime svog zastupničkog kluba.

Vladu je prozvala zbog "puštanja probnih balona" vezano za ulazak u eurozonu, način privatizacije HEP-a i otkup Ine. "Kraj ovog tjedna je obilježilo da se opet zvecka oružjem i poziva se da se valjda krenemo pripremati za neki budući rat, pa imaju intenciju da naše mlade ljude pošalju na neke vrste vojnih obuka", istaknula je.

Vladu je prozvala da se ponaša kao "Titanik na kojem svira muzika". "Sve se čini dobro, a nije dobro završilo i mislim da je vrijeme da se svi probude", naglasila je.

Mostovac Šimić pak tvrdi da je aktualni saborski saziv znatno produktivniji od onog u kojem je ona sjedila dok je njezina stranka sudjelovala u vlasti.

"Ako se usporede četiri posljednja saborska saziva ovaj je bio najefikasniji. Uspoređujući 60 dana u povijesti proteklih mandata što se tiče broja radnih dana, ovaj saziv ima 29 u odnosu na 14, koliko je imala današnja oporba dok je bila na vlasti. Sto i jedna točka odrađena je u odnosu na 66 u njihovu mandatu", nabrajao je Šimić.

HNS-ovoj zastupnici je poručio kako on ne vidi problem da glasovanje bude idući tjedan. "Bila je ovdje zastupnica i kao dio vladajuće većine pa nije reagirala kad nije bilo glasovanja u to vrijeme. Nije ni trebala reagirati", dodao je.

>> Pernar o psu Medi, Maras Culeju: U HDZ-u ima više udbaša nego SDP-ovih članova općenito

Komentara 4

KA
kacavenda
12:11 03.02.2017.

Slika govori vise od rijeci, ko to cudo shvaca ozbiljno

DU
Deleted user
13:15 03.02.2017.

poštovani čitatelji pogledajte zabrinitost unijela je nemire u srca svih hns-ovaca, hvala

MA
MarkoKosmicki
14:51 03.02.2017.

gospodjo mi vas gledamo i cudimo se zasto vi primate placu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije