Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nada Čavlović Smiljanec:

'Nevina sam. Koji bi bio motiv da ja izlažem sebe i svoju obitelj?'

Nada Čavlović Smiljanec
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
23.06.2015.
u 22:30

- Ne poznajem tog poreznog obveznika i da nisam trgovala svojim utjecajem - kazala je bivša ravnateljica Porezne uprave.

Bivša ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec kazala je za Dnevnik Nove TV da nije kriva za optužbe koje joj se stavljaju na teret u optužnici koju je danas podigao USKOK.

Protiv nje, bivše pročelnice ispostave u Osijeku Ružice Kovačević te vlasnika tvrtke OLT Željka Biloša optužnica je podignuta zbog stopiranja naplate 9,5 milijuna kuna duga osječke tvrtke.  

"Ne poznajem tog poreznog obveznika"

- I kada sam dala ostavku na mjesto ravnateljice Porezne uprave, upravo zato što je proširena istraga, rekla sam da nisam kriva, da ne poznajem tog poreznog obveznika i da nisam trgovala svojim utjecajem - kazala je Čavlović Smiljanec.

Dodala je da ne postoji motiv zbog kojeg bi ona pogodovala Bilošu. - Koji bi bio motiv da ja izlažem sebe, svoju obitelj i da sam godinu dana pod istragom... Da bi ja pogodovala nekome koga nikada u životu nisam vidjela, tko mi nije ni prijatelj ni rođak, niti sam imala nikakvu materijalnu korist - kazala je Čavlović Smiljanec te dodala da joj je bila jasno da će optužnica biti podignuta zbog načina na koji je vođena istraga.

"Dokazati ću da sam nevina"

- Neću govoriti o tome je li mi smješteno ili nije smješteno, vi sami prosudite... Ako sam ja USKOK-u u dva navrata davala svoj iskaz, ukazivala na sve učinjene propuste, na sve ljude koji su bili u tom predmetu. Ako postoje materijalni dokazi dokazi u USKOK-u, a to su mjere snimanja gospodina Biluša i ako se vidi tko je njemu dogovarao reprogram i ako se iz spisa vidi sve - rekla je bivša šefica Porezne uprave i dodala da se "ne vjeruje onome što je ona govori".

- Optužnica je podignuta, ja ću se naravno boriti svim dopuštenim pravnim sredstvima i dokazati ću da sam nevina - zaključila je Čavlović Smiljanec.

"Milanoviću je stalo do sukoba i svađe"

Bivši ministar financija i bivši SDP-ovac Slavko Linić za HRT je kazao da interna kontrola ranije nije utvrdila da je Čavlović Smiljanec povezana sa slučajem Biloš, a njezine je ranije napade na njega protumačio političkim motivima.

- Smatram da ju je predsjednik Vlade  pokušavao 'pumpati' i reći da joj podmeću moji suradnici kao što su Šegon i društvo. Mislim da je Milanoviću stalo do sukoba i svađe - kazao je Linić.

>>Podignuta optužnica protiv Nade Čavlović Smiljanec

>>Istraga protiv Nade Čavlović Smiljanec pravomoćna

Komentara 28

Avatar zabadalo5
zabadalo5
22:56 23.06.2015.

Ma da, baš. Novac je sasvim dovoljan motiv gospođo Nada...

Avatar WindFucker
WindFucker
22:37 23.06.2015.

Ako me nešto veseli to je onda kada poreznici završe pod istragom. 75% gospodarstva su uništili upravo oni, što direktno, što indirektno...

UI
Uvijek_iskreno
23:51 23.06.2015.

Cavlovicka, Segon, Linic, Merzelica, Sabo...tek pocetak, otkrit ce se njih jos!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije