Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snažan krajolik privlači turiste

Nad kineskim kanjonom otvara se najduži i najviši stakleni most na svijetu

Stakleni most u Kini
Foto: Courtesy of Zhangjiajie Grand Canyon Tourism Management Co., Ltd.
1/13
08.06.2016.
u 12:00

Iako je stakleni most trebao biti otvoren prije godinu dana, radovi su produljeni, prije svega kako bi se osigurali okolni objekti i predivna azijska priroda

Izgradnja najvišeg i najdužeg staklenog mosta na svijetu smještenog u Kini, bliži se kraju. Nadvit će se nad 430 metara širokim i 300 metara dubokim kanjonom Zhangjiajie u provinciji Hunan, a otvorenje se očekuje za mjesec dana.

Kreativnu ideju realizirala je izraelska arhitektonska tvrtka Haim Dotan, a osim veličanstvenih prizora okolne prirode, stakleni most nudit će i tri ljuljačke. – Planiramo i tri ljuljačke, a jedna od njih biti će zaista velika, dužine od 150 do 170 metara – rekao je Joe Chen za Inhabitat.

Gigantska ljuljačka time će postati najveća ljuljačka u Aziji, a zamalo i u svijetu. Naime, ljuljačka s Novog Zelanda najveća je na svijetu, s dužinom užeta od 120 metara i 160 metara visine iznad kanjona. 

 

Stakleni most trebao je biti otvoren već prošle godine, međutim otvorenje je odgođeno zbog zamjene 10 komada stakala koji su slučajno oštećeni. Također, tvrtka je željela osigurati okolne objekte i dojmljiv krajolik, koji su sada uređeni kako bi posjetitelji mogli u potpunosti uživati u svijetu oko sebe.

Zbog nestrpljivih turista, most će za javnost biti otvoren već krajem lipnja ili početkom srpnja. Službena ceremonija otvorenja planirana je za početak 2017. kada će cijeli projekt biti završen.

>> Staklena platforma izvan ruba litice samo za najhrabrije

>> Napuknuo stakleni most na tisuću metara visine: 'Kriv' je turist kojem je ispala čaša na pod

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije