Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Nacionalni stožer: U Hrvatskoj su tri novozaražene osobe, preminule dvije osobe

Nacionalni stožer
Foto: POOL
02.05.2020.
u 14:13

U ponedjeljak 27. travnja počela je prva faza ublažavanja mjera, dok od 04. svibnja počinje druga faza, a od 11. svibnja treća faza.

U Hrvatskoj su tri novooboljele osobe, ukupan broj bolesnika je 2088 osoba. Oporavljenih je ukupno 1463.

VIDEO: Konferencija Nacionalnog stožera

- Jutros su me izvijestili da su svi pacijenti ozdravili u Istarskoj županiji. To je dobra vijest - kazao je ministar Vili Beroš. 

Podsjetio je da treba i dalje poštivati mjere socijalne distace. 

- Tri novooboljele osobe dolaze iz sljedećih županija: Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Osječko-baranjske - rekao je ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak. 

- Zaraženo je 274 zdravstvena djelatnika, 83 doktora i 105 sestara. U samoizolaciji su 42 doktora i 124 medicinske sestre - rekao je Capak.

Neradna nedjelja

- Što se tiče gužve, riječ je o jednom radnom danu između dva neradna. Vidjet ćemo što će pokazati naše inspekcije - kazao je ministar Božinović. 

Upitan o izjavi Zorana Milanovića o stručnosti Stožera, odbio je komentirati. 

- Sve nakon 11. svibnja ovisi o tome koliko ćemo se mi disciplinirano ponašati - naveo je ministar i poručio kako nam je svima isti cilj. 

- Čitavo vrijeme govorimo o toj faznosti. Mnoge stvari koje trebaju popustiti doći će na red. Ja sam danas pogledao exit strategy brojnih zemalja i sve one imaju strategije u fazama. Sve što možemo dopustiti, dopustiti će se ako to dopusti epidemiološka situacija - rekao je ravnatelj HZJZ. 

Dom za starije i nemoćne u Splitu

Upitan o tome kako to da je iz KBC Splita puštena u dom osoba koja je zaražena, ministar Beroš naveo je: - Čuo sam se s ravnateljem Meštrovićem koji je objasnio situaciju i pogrešku koja se dogodila. Više o tome ne bi budući da je ravnatelj Meštrović naveo sve na konferenciji za medije. 

- Jučer smo vrlo jasno objasnili odakle je moguće da su temperature. Postupano je. Medicinska sestra je zvala nadležnu liječnicu koja je napravila analize i kod kojih se pokazalo da imaju urinoinfekciju, nakon čega ih je liječila doktorica - naveo je Beroš.

- Kod drugih vrsta temperature jako je teško odlučiti je li riječ o COVID-19. Osoba koja je to odlučila odlučila je to temeljem svoje ekspertize. Čim se pojavi temperatura, odmah se uzima bris. Epidemiolozi su to odlučili i u svakodnevnom su kontaktu s domovima za starije i nemoćne. Mi sad napadamo virus u domovima, a prije smo se branili - ispričao je Capak. 

Podsjećamo, do jučer je zabilježeno 2.085 slučaja i 75 smtnih slučajeva. U ponedjeljak 27. travnja počela je prva faza ublažavanja mjera, dok od 04. svibnja počinje druga faza, a od 11. svibnja treća faza. 

Komentara 14

KO
komunikolog
14:36 02.05.2020.

Bitno da se Maju Tedeschi ne smije komentirati. Ali bar možemo stožer!

JA
jamajka
14:32 02.05.2020.

Gledam danas stožer i baš se pitam kako nema pitanja o domu u Splitu, ali evo ga, naporna i neumorna novinarka opet želi naći krivca pod svaku cijenu. Zaista bi novinarima prije dozvole za pisanje trebalo napraviti test inteligencije. Jerr mogu biti opasni po mentalno zdravlje kao i virus po tjelesno.

DU
Deleted user
14:55 02.05.2020.

Sljedeća 2 tjedna su ključna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije