Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROBERT PODOLNJAK
Povratak na članak

Nacionalni resursi trebaju ustavnu zaštitu, zakonska nije dovoljna

Europski sud nije sklon tomu da država rezervira posebna prava upravljanja u određenim državnim kompanijama u kojima ima udjel 25 posto plus jednu dionicu.

Komentari 2

DU
dubravkai16
09:26 19.01.2017.

Most jedino u službi naroda, zato ga napada i HDZ i SDP. Samo naprijed i ne odustajte.

VL
G4
G_4
11:58 19.01.2017.

Ovo više je teško shvatiti. Za što služe zakoni kada nisu dovoljni da bi se nešto ozakonilo kao takvo. Kakva je razlika između zakona i ustava. I u ustavu se navodi da je nešto zaštićeno ustavom i zakonom. Znači da je zakon kao i ustav. Primjer zakona recimo u prometu, je da se ne smije proći kroz crveno i ako se prođe kazna je oduzimanje vozačke dozvole. U ustavu recimo piše da se jamči sloboda mišljenja i izražavanja misli. I sada javno izraziš neko mišljenje i dobiješ tužbu da si "kao protiv nekoga izrekao određeno mišljenje", a u ustavu je zajamčena sloboda izražavanja. Nema ničega da je sveto pismo da bi mogli reći e to je tako i preko toga ne može.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.