Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski Brod

Nacionalni forum traži opoziv gradonačelnika Duspare

slavica lemaić slavonski brod
Foto: Vedran Balen
15.07.2015.
u 11:16

Razvojna agencija niti jednom nije podnijela izvješće Gradskom vijeću o provedbi ove strategije, iako je obvezna učiniti to jednom godišnje, a gradonačelnik se ponaša kao da Strategija uopće ne postoji.

Povjerenica Nacionalnog foruma za Brodsko-posavsku županiju Slavica Lemaić optužila je brodskog gradonačelnika Mirka Dusparu da već tri godine ignorira i ne izvršava odluku Gradskog vijeća o jednoglasnom usvajanju Strategije gospodarskog razvoja Slavonskog Broda. Prema njezinim riječima, Razvojna agencija niti jednom nije podnijela izvješće Gradskom vijeću o provedbi ove strategije, iako je obvezna učiniti to jednom godišnje, a gradonačelnik se ponaša kao da Strategija uopće ne postoji.

– Uloga Gradskog vijeća u parlamentarnoj demokraciji je da kontrolira rad gradonačelnika, ali u Slavonskom Brodu gradonačelnik kontrolira rad Gradskog vijeća pomoću svoje slijepo poslušne većine u njemu – kazala je Lemaić. Ona je dodala kako je gradonačelnik takvim postupanjem pokazao da ne poštuje ni Gradsko vijeće, ni Brođane koji su sudjelovali u pisanju strategije, ali i da ne poznaje i ne razumije osnove upravljanja gradom, bez kojih je nemoguće uspješno povlačenje novca iz EU fondova za gradske kapitalne projekte. Bez tog je novca, kaže, grad osuđen na nastavak propadanja i masovnog iseljavanja.

– Duspara krši ili ne izvršava čitav niz odluka Gradskog vijeća, počevši od Statuta grada, preko komunalnog reda, odredbi prostornih planova, Odluke o izvršavanju Gradskog proračuna pa sve do Odluke o građevinskom zemljištu. Ovakvo nedemokratsko i neodgovorno ponašanje potpuno je neprihvatljivo i predstavlja razlog za opoziv gradonačelnika – istaknula je Lemaić, pozvavši gradske vijećnike da "preuzmu odgovornost u svoje ruke" i podnesu prijedlog za razrješenje gradonačelnika s dužnosti.

>> Slavica Lemaić Gradu najavila nadzor, a Grad njoj kaznenu prijavu

Komentara 1

MA
matejcro
13:59 15.07.2015.

Pricekajte dok izgradi kruzni tok na svakom raskrizju u gradu pa ce otic svojevoljno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije