Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBAVIJESTILI POLICIJU

Nacional prijavio prijetnju novinarima

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) upozorilo je na pritisak institucija na novinare i medije u Hrvatskoj
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/2
23.05.2024.
u 14:24

Obavijest o prijetnji Nacionalu objavljena je i kao news alert na stranici Mapping media freedom Europskog centra za novinarske i medijske slobode (ECPMF)

Redakcija tjednika Nacional potvrdila je kako je u ponedjeljak, 20. svibnja, zaprimila prijeteću poruku o napadu na novinare zbog čega je redakcija o tome službeno izvijestila ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i predala prijavu policijskim istražiteljima. U poruci koja je stigla u jutarnjim satima, s vidljivog broja mobitela, bile su izrijekom navedene izravne prijetnje novinarima Nacionala, u kojima je jasno naznačena poveznica sa stravičnim atentatom na bivšeg vlasnika Nacionala Ivu Pukanića i njegova bliskog suradnika Niku Franjića.

Nacional je prenio i autentični sadržaj poruke koja je, kako ističu poslana bez dijakritičkih znakova. ''Vi i vama slicni ste izvršili atentat na premjera Fica pisuci poluistine, lazi i huskajuci protiv ljudi koji obavljaju svoj posao kako bi ste zgrtali novac. Vas trostruki dousnik je to platio glavom, a uskoro ce i svi urednici iz 'osovine zla'. Cekamo trenutak da vas sto vise uhvatimo zajedno da ne trosimo eksploziv za samo jednog strvinara. Ljesinari koji prezive ce poceti pisati istinu i samo istinu, a ne lagati, izmisljati i pisati po narudzbi da samo zgrcu novac. Pratimo vas i vise od dvojice bit ce uspijeh, pa napisite oporuke….“

Obavijest o prijetnji Nacionalu objavljena je i kao news alert na stranici Mapping media freedom Europskog centra za novinarske i medijske slobode (ECPMF), a u redakciji Nacionala potvrdili su da su sve dostupne podatke o prijetnji predali putem službene prijave na postupanje policiji.

Komentara 1

MO
MOSAD
23:13 23.05.2024.

Poslali prijetnju sami sebi tako bi bar trebao reci ZM

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije