Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nacional od sutra opet na kioscima

Glavni urednik Berislav Jelinić koji je otkupio prava na sve brandove i kompletnu tiskanu arhivu stare redakcije iz stečaja kaže kako Nacional sutra izlazi pod brojem 867, gdje je i stao.
08. prosinca 2014. u 13:20 3 komentara 13665 prikaza
kiosk
Foto: Ilustracija: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Politički tjednik Nacional vraća se sutra na kioske. Glavni urednik Berislav Jelinić koji je otkupio prava na sve brandove i kompletnu tiskanu arhivu stare redakcije iz stečaja kaže kako Nacional sutra izlazi pod brojem 867, gdje je i stao. Biti će to, kaže, Jelinić, Nacional kakav je i nekad bio i kojem će u fokusu kao i uvijek biti istraživačko novinarstvo. Novi broj tiskati će se, za početak, u nakladi od 20 tisuća i u njemu će raditi većinom zaposlenici koji su ga i ranije stvarali poput Orhidee Gaure, Deana Sinovčića, kolumnista Srećka Jurdane,...  

– Biti će to novina koja će privući pozornost javnosti, posebice onih ljudi koji su je i radnije čitali– kaže Jelinić.   U tjedniku je desetak stalno zaposlenih i oko 20-ak vanjskih suradnika. Uskoro će krenuti i portal Nacional.hr i besplatne novine Zagreb News koje će se tiskati u nakladi od 200 tisuća primjeraka.

Inače, u sutrašnjem, povratničkom, broju jednog od najpoznatijih političkih tjednika biti će kaže Jelinić, zanimljivih intervjua poput intervjua sa rektorom Sveučilišta u Zagrebu Damirom Borasom, a čitatelji će moći čitati i o odnosu na hrvatskoj medijskoj sceni. 

– Donosimo i provokativne fotografije i teme vezane za društvenu scenu– otkriva Jelinić.

>> Zločin ima sve elemente da bi bio teroristički

EKSKLUZIVNO
Večernji objavljuje: Ovo su najopasniji trenuci na cestama snimljeni HAC-ovim kamerama
AUTOFLOTA
Jednostavno do vozila
Poslovni najam: Prava ušteda kod nabave vozila, a evo i zašto