Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvansudska nagodba

Nacional objavljuje intervju sa Subotićem i briše tekstove o njemu

subotić
24.03.2012.
u 00:12

Subotić se obvezao na povlačenje svih tužbi koje je podigao protiv Nacionala. Dogovorom je precizirano i da će Nacional objaviti intervju sa Stankom Subotićem

Odvjetnički tim Stanka Subotića Caneta obznanio je na konferenciji za novinare da je 12. ožujka ove godine postignuta izvansudska nagodba između Subotića i hrvatskog tjednika Nacional.

– Od 1. travnja 2011. godine NCL Media Grupa d.o.o. svojom novom vlasničkom i upravljačkom strukturom vodi novu poslovnu i uređivačku strategiju, te se ovim putem NCL Media Grupa d.o.o. ograđuje od postupaka i pisanja bivšeg uredništva tjednika Nacional o Stanku Subotiću, kao i od svih objavljenih tekstova bivšeg uredništva u tiskanom izdanju i on-line izdanju tjednika Nacional o Stanku Subotiću. Ovom nagodbom NCL media Grupa d.o.o. se obvezuje ukloniti sa svojih internetskih stranica sve članke objavljene o Stanku Subotiću u tjedniku Nacional do danas, te ukloniti s Internet tražilica Google, Bing.com, Yahoo, AOL, Mywebsearch, Dogpile, WebCrawler, Info.com, GoodSearch, Excite, sve članke objavljene do danas u internetskom izdanju tjednika Nacional – navodi se u tekstu izvansudske nagodbe, a koju je prenijela podgorička Pobjeda.

Zauzvrat Subotić se obvezao na povlačenje svih tužbi koje je podigao protiv Nacionala. Sukladno nagodbi Subotić neće tražiti niti objavu presuda u tiskanom ili on-line izdanju Nacionala. Dogovorom je precizirano i da će Nacional objaviti intervju sa Stankom Subotićem.

Prema ranijim pisanjima Nacionala u krijumčarenje cigareta, uz Subotića, bili su uključeni i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i pokojni premijer Srbije Zoran Đinđić. Komentirajući vansudsku nagodbu srbijanski novinar Miloš Vasić rekao je da je upozoravao na ovakav mogući rasplet događaja.

– Pokušao sam im objasniti da se navodi o duhanskoj mafiji ne mogu dokazati i da su to budalaštine što se ispostavilo točnim. Zorana Đinđića i Mila Đukanovića nije zanimalo da se bave tužakanjem, ali se Subotić tužio s njima. Nacional je uredno izgubio nekoliko sudskih procesa, gdje ih je Subotić tužio za klevetu. Oni nisu mogli dokazati svoje navode – rekao je Vasić. On je i uvjeren da iza priče stoji CIA, a sve u cilju toga da Đukanović ne povede Crnu Goru u nezavisnost.

Komentara 7

PA
Palooka
08:04 24.03.2012.

Sada bar znamo tho su novi vlasnici NCL grupe.

KR
krka
08:11 24.03.2012.

Kad z vragom tikve sadiš, drugačije nemreš ni proći. Za mene ososbno, Nacinal je oduvijek bil u službi onih koji su pljuvali i stigmatizirali pojedince i grupe koji nisu odgovarale vlasnicima i njihovim mentorima. Bio je tipična tiskovina za podmetanja i lažiranja, sada je to postalo i javno.

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
06:04 24.03.2012.

Bome lijepo, super za Nacional, usput budi rečeno, kad su primili ovakav šamar onda im ne preostaje nego da se uhvate žutila i treša, za ozbiljno istraživačko novinarstvo nisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije