Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vruća jesen

Načinom sklapanja ugovora prisiljavaju nas na kaznena djela

toplana02
Dominik Grguric/Pixsell
23.10.2012.
u 11:53

Ako predstavnici odbiju potpisati ugovor, neće biti prekida opskrbe. Namjera je urediti odnose. Jamčimo grijanje ove sezone – kaže direktor.

Zamisao da ugovor uime svih korisnika potpiše zastupnik etažnih vlasnika zgrade nezakonit je i neodrživ – odgovara Tomislav Kuhar, zastupnik suvlasnika zgrade na adresi Senjska 10 Gradskoj toplani na njezin poziv predstavnicima suvlasnika da do kraja listopada dođu u tvrtku po primjerak ugovora s korisnicima o opskrbi toplinskom energijom.

Kako može HEP?

Kuhar i predsjednik Udruge suvlasnika – stanara Karlovac Alen Kristović smatraju da je nekorektno tražiti od predstavnika stanara da uime trećih osoba sklapaju ugovore.

 – Kada bi to i bilo moguće, svaki pojedinac bi morao do u detalje poznavati ugovor, parafirati ga, a potom kod javnog bilježnika ovjeriti punomoć. A to je skupo i složeno – smatra Kuhar.

 Retorički se pita kako je HEP mogao “mirno i bez nervoze” potpisati ugovore s korisnicima pojedinačno.

 – Zar ćete predstavnika stanara tužiti za tuđe dugove?! – pita Kuhar distributera toplinske energije.

 Kristović postavlja pitanje “tko ili što nagoni” Gradsku toplanu da predstavnike suvlasnika prisiljava na kaznena djela.

 – Što ili tko Vas priječi da svakom vlasniku stana ponudite ponaosob ugovor na uvid i potpis? Što ili tko vas prisiljava da se oglušujete o Ustav, zakone i Opće uvjete o opskrbi toplinskom energijom – pita Kristović Gradsku toplanu.

 Zanima ga i što će se dogoditi, ako netko od predstavnika suvlasnika ne potpiše ugovor, a ponajviše može li jamčiti da će se ova sezona završiti u potpunosti zakonito.

 – Netočno je da prisiljavamo na kaznena djela. Pozvali smo predstavnike stanara da preuzmu ugovore s popisima suvlasnika zgrade, pripadajućim grijanim površinama i obrascem za suglasnost, a zatim s ostalim suvlasnicima razmotre tekst ugovora, uvjete i davanje ovlasti. Tako će tekst ugovora biti dostupan svim korisnicima – kaže Latković.

 Plaćati račune

 Dodaje i da ne može predstavnik stanara odgovarati za neplaćanje nekog od korisnika.

 – Ako predstavnici odbiju potpisati ugovor, neće biti prekida opskrbe. Namjera je ugovorima urediti odnose. Jamčimo grijanje ove sezone i njezino zakonito zaključenje, u sklopu ovlasti i mogućnosti, uz uvjet da građani podmiruju račune na vrijeme – kaže Latković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije