Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaznena prijava

Načelniku Bednje (HNS) općina plaćala sporove

Mirko Bistrović
Marko Jurinec/PIXSELL
11.09.2014.
u 12:08

Mirko Bistrović ističe da nije riječ o osobnim sporovima

Mirko Bistrović (HNS), načelnik općine Bednja, bit će kazneno prijavljen državnom odvjetništvu nakon što je policija nad njim dovršila kriminalističko istraživanje. Sumnjaju da je 2009. i 2010. godine zlouporabio položaj i ovlasti.

- Donio je i potpisao odluke o odobravanju financijskih sredstava za plaćanje odvjetničkih usluga u postupcima u kojima je odvjetnik zastupao osobno njega. Plaćanja su vršena sredstvima iz proračuna općine, koju je oštetio za više od deset tisuća kuna, a sebi pribavio protupravnu imovinsku korist - navodi PU varaždinska.

Mirko Bistrović za Večernji je list potvrdio da su plaćani odvjetnički troškovi, ali ističe da nije riječ o osobnim sporovima, nego u sporovima u kojima je on involviran kao načelnik.

- Postoje odluke Vijeća i Poglavarstva, prema kojima se plaćaju troškovi tužbi u kojima je općina, tj. načelnik uključen. Ne samo meni. Nisu to privatne tužbe - kaže Bistrović te dodaje da je najvjerojatnije riječ o slučaju o kojem je već mnogo pisano. Naime, Ivan Hrupački, koji je bio voditelj financija u općini premješten je na poslove komunalnog redara te ih je tužio zbog smanjenja plaće i, tvrdio je, šikaniranje.

>> Inspektor zaštite na radu prijavljen da je primio mito od 3000 kuna

>> Dvojica lokalnih dužosnika osumnjičena za zlouporabu položaja i ovlasti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije