Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SV. JURAJ NA BREGU

Općinskog načelnika Povjerenstvo kaznilo s 4000 kuna

Sveti Juraj
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
09.12.2013.
u 17:30

Prekršio je zakon jer je kao načelnik bio član uprava dviju privatnih tvrtki, kažu u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je načelnika međimurske općine Sveti Juraj na Bregu Anđelka Nagrajsalovića (SDP) s 4000 kuna, za koliko će mu se uskratiti isplata plaća. Prekršio je članak Zakona o sprječavanju sukoba interesa, koji propisuje da dužnosnici ne mogu biti članovi upravnih tijela i nadzornih odbora tvrtki, a ne smiju ni na koji drugi način sudjelovati u upravljanju poslovnim subjektima.

Istraživalo se je li Nagrajsalović bio član uprave u tvrtkama Gradnet i MIPS. Iz Gradneta je u međuvremenu istupio, a naloženo mu je da izađe i iz uprave druge tvrtke, ističe se u odgovoru koji je Večernji list dobio od Povjerenstva. Načelnik se na traženje Povjerenstva očitovao o sumnjama u sukob interesa, naglasivši da nije ostvarivao prihode u tim dvjema tvrtkama od 2009. godine, kad je prvi put izabran za načelnika. Nakon posljednjih lokalnih izbora odlučio se za profesionalno obavljanje dužnosti načelnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije