Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠAMAN NA SUDU Općinsko državno odvjetništvo traži istragu protiv Hodaka

Načelnika Saborskog terete za smrt susjeda R. Barića

07.04.2009.
u 17:30

Luka Hodak, HDZ-ov načelnik općine Saborsko, ipak bi se mogao naći na optuženičkoj klupi zbog novogodišnje tragedije na njegovu imanju.

Teško kazneno djelo
Općinsko državno odvjetništvo u Ogulinu zatražilo je od istražnog centra Županijskog suda u Karlovcu poduzimanje istražnih radnji zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Konkretnije, Hodak se sumnjiči da je gostima na svom imanju dao za piće pripravak od otrovne biljke bunike, nakon čega je umro njegov susjed i prijatelj Ratko Barić.

Općinsko državno odvjetništvo u Ogulinu na taj se potez odlučilo nakon što su stigli rezultati toksikološke analize, a sama konstrukcija zahtjeva ostavlja otvorenim pitanje je li možda napitak od bunike izravno izazvao smrt Ratka Barića, ili Barić ipak, zbog neuračunljivog stanja u kojem je bio, nije mogao pobjeći od požara koji je izbio na imanju.

Unatoč ovom tragičnom događaju i prvotnim najavama samog načelnika, ali i njegove stranke HDZ-a, Luka Hodak ostao je na čelu općine Saborsko, a nedavno je potvrđeno i kako će biti kandidat ove stranke na skorašnjim lokalnim izborima.

‘Sam ću se ubiti’
– Tužiteljstvo radi po naputku političkog moćnika i žele me diskvalificirati pred izbore. Ako je točno da sam ubio Ratka, sam ću otići u zatvor i ubiti se pred svima. Samo neka oni rade svoj posao, a ja ću opet pobijediti na izborima – izjavio nam je Luka Hodak koji, kako kaže, još nije čuo za ovaj zahtjev.

Unatoč brojnim pokušajima, tijekom dana nismo uspjeli kontaktirati čelnika županijskog HDZ-a, Ivana Vučića.

Na imanju HDZ-ova načelnika Hodaka poginuo umirovljenik

Oporavljaju se četvorica sudionika obrednog dočeka Nove godine

Šaman Luka Hodak: Uz mene su i HDZ i Katolička crkva

Vučić o Hodaku: ‘Neka mu sudi narod u Saborskom’

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije