Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Buktinja u Zlatar Bistrici

Načelnik: Tri godine gradili smo tu dvoranu, dali 12 mil. kuna, a nestala je za tri sata

požar zlatar bistrica
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/13
02.01.2016.
u 19:00

Vrućina je bila tolika da mi, udaljeni od dvorane pedesetak metara, nismo uopće tu mogli stajati, kaže susjed Tomislav Futivić

Od dugoočekivane sportske dvorane u Zlatar Bistrici, koja se gradila pune tri godine, u noći na subotu ostale su samo ruševine. Buktinja je u četiri sata ujutro u kratkom roku progutala cijelu dvoranu.

Točan uzrok požara znat će se nakon očevida, ali prema prvim informacijama, vatra se na dvoranu proširila sa zapaljenog kontejnera za smeće kraj Osnovne škole Zlatar Bistrica.

Djeca zapalila kontejner

Na teren je odmah izašlo pedesetak vatrogasaca s 20 vozila koji su odradili herojski posao i spriječili širenje vatre na okolne kuće i školu.

– Bila je tolika vrućina, mi smo udaljeni od dvorane pedesetak metara i nismo uopće tu mogli stajati. Prizor je stvarno bio strašan – kazao je Tomislav Futivić za Zagorje International. Njegovu su kuću vatrogasci morali polijevati da ne bi izgorjela, budući da je vatrena buktinja s dvorane opasno prijetila. Njegovu susjedu Stjepanu Fereku od vrućine su popucala stakla na prozorima i rastalile se rolete.

– Sada kad je gotovo, moram reći da smo stvarno sretni što nismo ostali bez krova nad glavom – ispričao je Ferek. Mještani sumnjaju da su kontejner zapalila djeca koja su večer prije bacala petarde u kontejner. Loš početak nove godine šokirao je i Žarka Miholića, načelnika Zlatar Bistrice.

Napravit ćemo novu dvoranu

– Tri godine gradila se ta dvorana, a nestala je za manje od tri sata. Koštala je 12 milijuna kuna. Bez obzira na tragediju, sve gledam s optimizmom. Školska djeca neće biti zakinuta, naći će im se prostor za vježbanje unutar škole, a klubovi i udruge će se morati privremeno snaći. Dugo smo očekivali tu dvoranu, 30-ak godina pričalo se o njoj prije nego što je napravljena i bili smo ponosni na nju, ali naći ćemo mogućnosti da opet imamo dvoranu. Ovaj puta zidanu – kazao je Miholić za Zagorje International. 

>> Zapalio se kontejner sa smećem pa izgorio cijeli krov sportske dvorane u Zlatar Bistrici

Komentara 9

HH
helgin@hogar
21:12 02.01.2016.

na 50 metara se nije moglo stajati??? pa od cega je to gradjeno??? koliko puta je pokradena i koliko puta ste dobili novce za nju? pa takva hala se digne brze od gljive poslije kise!!!

SC
schwertransport
00:46 03.01.2016.

Drvena kostrukcija izrađena od manjih komada dasaka ljepljenjem gori kao papir plus podloga je od drveta i vecina namjestaja kad se zapali samo mozes gledat kako gori i molit boga da se ne prosiri dalje

AA
aabbcc
00:44 03.01.2016.

Od lalo zapaljivih materijala se ne smiju praviti ni djecije igracke a ovi na slici kao spasavaju neki sanduk, pa gdje ga nadjose ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije