Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbrka

Načelnik: Sjednica u Vatrogasnom domu je nelegalna

'18.02.2011., Gorican- Svadje i prepucavanja opcinskih celnika u opcini Gorican. Nacelnik Mario Moharic. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
24.10.2011.
u 12:38

- U istom dopisu Ministarstvo navodi da sjednicu općinskog vijeća može sazvati jedino i isključivo predsjednik općinskog vijeća, načelnik općine i čelnik središnjeg tijela državne uprave - zaključuje Moharić.

 

GORIČAN - Općinsko vijeće trenutno ima šest općinskih vijećnika i ne postoje uvjeti za njegovo daljnje funkcioniranje. Kako ni jedno od tri zakonom propisana tijela nije sazvalo sjednicu Općinskog vijeća, samovoljna sazivanja sjednica od strane pojedinaca smatraju se protuzakonitim, a odluke donijete na takvim skupovima ništavnim - ističe načelnik Goričana Mario Moharić (SDP), dajući tako do znanja da odluke sa sjednice održane u petak u Vatrogasnom domu smatra nelegalnim, kao uostalom i samu sjednicu koji je sazvao najstariji vijećnik Stjepan Blagus (HSU).

Podsjetimo, Blagusa je šestero vijećnika, kojim se pridružio i član HSP-a, izabralo za novog predsjednika, a donijeto je i više odluka. Moharić navodi da je još potkraj rujna Uredu državne uprave u Međimurskoj županiji poslao dopis s prijedlogom da se OV raspusti jer je sedmero vijećnika dalo ostavke.

- Ministarstvo uprave ovih je dana zatražilo očitovanje vezano uz aktiviranje mandata Lea Begovića. U istom dopisu Ministarstvo navodi da sjednicu općinskog vijeća može sazvati jedino i isključivo predsjednik općinskog vijeća, načelnik općine i čelnik središnjeg tijela državne uprave - zaključuje Moharić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije