Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć u nevolji

Načelnik PU zadarske skočio u more i spasio ugostitelja

zadar, čulina, car (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
21.10.2011.
u 09:26

Ratko Čulina (70) za olujnog nevremena koje se neki dan obrušilo na Zadar sletio autom u more i umalo poginuo

Ratko Čulina, 70-godišnja legenda zadarskog ugostiteljstva, četvrtak, 20. listopada, slavit će kao drugi rođendan. Za nevremena, koje se oko 20 sati sručilo na Zadar, Čulina je sletio citroënom berlingo u more u uvali Jazine.

Tonući automobil

Sreća u nesreći bila je da je iza njega vozio ni više ni manje nego šef Policijske uprave zadarske Darko Car koji je bez razmišljanja skočio u more i izvukao ga iz tonućeg auta.

– Ma neka mi još netko kaže da nema Boga! Koliko ovakvih nesreća ima sretan kraj? I tko se može pohvaliti da ga je spasio baš šef policije? Nitko me ne bi našao. Možda ujutro, a onda bi već bilo prekasno jer ja nisam bio u stanju izaći sam kroz prozor. Pokušao sam otvoriti desna vrata, otkopčao sam pojas, ali nije išlo – prepričavao je još uvijek pod dojmom od svega što se dogodilo barba Ratko grleći Darka Cara koji mu je došao u posjet.

– Nisam ja nikakav heroj, to bi učinio svatko na mome mjestu. Stvarno je bilo kao u filmu. Kiša je lijevala, mislio sam da pada sa svih strana, strašno je puhalo, a na cesti nije bilo nikoga. Gledao sam kako gospodin Čulina najprije udara u stup, a potom je auto sletio u more. Potonuo je za minutu, dvije. Ma nisam uopće razmišljao, skočio sam u more, ali vidio sam da ne mogu ništa učiniti pa sam se popeo na barku i objašnjavao Čulini da pokuša otvoriti prozor jer će se inače ugušiti – objašnjavao je Car akciju spašavanja.

Kaže kako ni on ne bi uspio da mu upomoć nije priskočio kontaktni policajac iz I. postaje Ivo Begonja koji je s kolegom Momirom Zrilićem bio udaljen stotinjak metara od mjesta nesreće. Zajedno su nekako izvukli barba Ratka kroz otvoreni prozor i odmah ga odvezli u bolnicu na pregled. Srećom, rendgenske snimke pokazale su da je sve u redu.

– Ma nemam ni ogrebotine. Samo me malo bole leđa od tog izvlačenja kroz prozor. Nisam osjećao ni hladnoću, ništa – kaže barba Ratko.

Kroza smijeh dodaje da je policajcima samo vikao: Nisam pijan, nisam pijan!

Sreća u nesreći

Automobil je oko ponoći izvukao iz mora Čulinin sin uz pomoć vučne službe, a na pitanje hoće li policija podnijeti prekršajnu prijavu zbog vožnje neprilagođene uvjetima i stanju na cesti, načelnik Car je rekao da policija vjerojatno neće podnijeti prekršajnu prijavu jer Čulina nije bio pod utjecajem alkohola, a uvjeti su bili takvi da nije mogao ništa učiniti.

Naglasio je i da je sreća bila što auto ima mehaničko otvaranje prozora, jer da je bilo elektroničko, vjerojatno ne bi uspjeli.

Komentara 7

VE
velikazmija
10:43 21.10.2011.

pohvale policajcu i brz oporavak -- a onima kojima je zadar trn u oku -- pođite za primjerom zadra --

HI
hitro5
11:21 21.10.2011.

ma daj nemoj me nasmijavati, nije njanci u more skocio nego na barku do kojeg se barba topio.....ko MR. Bean

BA
babica5
07:44 25.10.2011.

E ovo je za GINES-knjigu Prvi puta u LJEPOJ NAŠOJ da policajac zasluži svoju plaću! Bravo ,za to i služi policija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije