Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlouporaba položaja

Načelnik Općine Sutivan oštetio proračun za gotovo milijun kuna

\'Novac_Arhiva VL_Crn_240910\'
Arhiva VL
06.05.2011.
u 10:56

Sumnjiče ga da je bez odobrenja Općinskog vijeća sklopio ugovore za rekonstrukciju ceste te s odvjetnicom koja je zastupala općinu

Petar Vladislavić, načelnik Općine Sutivan na Braču, sumnjiči se da je počinio niz kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti kojima je oštetio općinski proračun za 953.000 kuna. 

Vladislavića terete da je s odvjetnicom Vereneom Caktaš sklopio ugovor o zastupanju općine, bez odobrenja Općinskog vijeća. Za poslove koje je obavljala navodno je fakturirala veće račune od propisanih tarifa i tako stekla protupravnu imovinsku korist od 545.000 kuna.

Bez prethodne suglasnosti nadležnog tijela s Hrvatskim je cestama sklopio sporazum o financiranju radova rekonstrukcije ceste, a od IGH i Geoprojekta naručio je dokumentaciju vrijednu 367.830 kuna, što su ovlaštena tijela odbila platiti.

Osim toga, Vladislavića terete i što je donio rješenje kojim je obitelj Olah oslobodio plaćanja komunalnih doprinosa za gradnju objekta za stanovanje iako je znao da grade apartmane te im omogućio stjecanje protupravne imovinske koristi od 54.000 kuna. Načelnika su prijavili općinski vijećnici.

Komentara 2

OB
-obrisani-
11:28 06.05.2011.

Nema grada, institucije,...javnog poduzeca,...vrtica, skole,....vatrogasnog drustva,....udruge,....bilo cega, a da nije opljackano.

AN
Antiša
09:53 07.05.2011.

Trebalo bi zabraniti komentare kukavicama koji su pobjegli iz Hrvatske. Da su tako pametni ostali u Hrvatskoj tko bi nam bio ravan. Prodali su se za dolare - prodani bez duše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije