Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆA SREĆA Općinsko vijeće srušilo proračun i vlast Babine Grede

Načelnik odlazi glavom bez obzira

16.12.2008.
u 16:28

Babina Greda nema proračun za 2009. godinu, nema ni načelnika Općine, ali, po svemu sudeći ni vlast!

‘Dosta mi je svega’
Općinsko vijeće Babine Grede odbacilo je preksinoć prijedlog proračuna teškog 11 milijuna kuna (tri milijuna više nego u ovoj godini, n. a.) nakon čega je predsjednik Mirko Babić bez objašnjenja prekinuo sjednicu. Općinski načelnik i predsjednik Općinskog ogranka HDZ-a Marko Mrkonjić poručio potom svim vijećnicima: ”Vidimo se na idućim izborima!” te danas, najavio izlazak iz politike.

– Dosta mi je svega, ne želim više sudjelovati u vlasti u kojoj svatko gleda samo svoje osobne interese. Optužili su me za navodno napuhan proračun premda je on izbalansiran s potporama države, što je predviđeno za realizaciju kapitalnih ulaganja. Proračun je pao jer me nisu uspjeli smijeniti – ističe Mrkonjić. Tako će babogredci pet mjeseci prije redovnih izbora drugi put izvanredno birati vlast, odnosno treći put u četiri godine.

Opet raspuštanje Vijeća
U ime Kluba vijećnika SDP-a Antun Omazić tvrdi da je prijedlog proračuna bio neozbiljan i predizboran.

– Sve je postavljeno naopačke pa su tako prihodi planirani temeljem rashoda. Nerealno je bilo u godini u kojoj se očekuje recesija planirati povećanje proračuna s osam na 11 milijuna kuna – kaže Omazić i dodaje kako vlasti u Babinoj Gredi više nema.

– Budući da predsjednik Vijeća nije, sukladno Poslovniku, utvrdio datum nastavka sjednice, vlast je prestala funkcionirati. Uskoro opet možemo očekivati raspuštanje Vijeća i imenovanje povjerenika, što nikako nije dobro za demokraciju – dodaje Omazić.

Vladajuću koaliciju čine HDZ koji je na izvanrednim lokalnim izborima u ožujku 2007. osvojio šest i HSS s jednim mandatom u vijeću.




Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije