Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miškovićev dopis

"Načelnik koristi udbaške metode zastrašivanja. To ne dopuštamo"

'                               '
''
22.01.2013.
u 09:33

Prvi čovjek općine traži da se nastavnik Mladen Bago, član Stranke rada, makne iz škole

Pod nazivom \"Politika, laži i videovrpce\" reagirali su jučer Hrvatski laburisti u Popovači na dopis načelnika Josipa Miškovića (HSP) upućen ravnatelju škole, Županiji te Ministarstvu školstva.

Mržnja prema vlasti?

Povod je upozoravanje na nepotizam od strane Stranke rada, odnosno načelnikovo zapošljavanje njemu bliskih osoba u općinskim ustanovama.

– Reagirali smo na nepravilnosti pri zapošljavanju domara u vrtiću igrokazom koji nije bio uvredljiv, ali je izazvao reakciju načelnika koji je u svom dopisu iznio niz neistina. Naime, jedna od njih je i kako je naš član Mladen Bago, nastavnik u Osnovnoj školi Popovača, za vrijeme radnog vremena u nazočnosti djece i koristeći školsku tehničku opremu sudjelovao u konferenciji za medije i tom prigodom iznio niz neistina i laži izražavajući mržnju prema osobama iz Ureda načelnika i Općinskog vijeća. No, Bago nije radio u to vrijeme, na videozapisu se vidi da nije bilo djece, a i oprema nije bila školska- kazao je Mladen Novak, predsjednik županijske podružnice. Potpredsjednik Hrvatskih laburista, Branko Vukšić izrazio je žaljenje jer se nijedan lokalni medij nije pojavio, što govori da \"njima vlada lokalna politika\".

Idući put - prijava

– Nedopustivo je na ovaj način zastrašivati političke protivnike. Ovo su udbaške metode kojima se traži da se nastavnik Mladen Bago izbaci iz kolektiva zbog svog političkog djelovanja u slobodno vrijeme, jer u dopisu načelnika Miškovića doslovno stoji da pojedinci koji prakticiraju ponašanja kao gospodin Mladen Bago ne smiju biti članovi kolektiva, a služiti se pri tome djecom je najniže što se može pasti. Reagirali smo jer je taj dopis poslan na službena mjesta s kojih nije bilo reakcije koja bi osudila ponašanje načelnika Popovače. Ukoliko se ovakvo nešto ponovi ići ćemo s prijavom državnom odvjetništvu, jer nećemo dozvoliti da naši članovi budu zastrašivani -kazao je Branko Vukšić. Nastavnik Bago ističe da je iznenađen količinom zločestoće načelnikova dopisa.

Komentara 1

Avatar ptahotep
ptahotep
12:36 22.01.2013.

Gospon Bago ne dajte se! Roditelji djece koju ste učili i koju učite su uz vas! S obzirom da ni jedna politička opcija do sada nije osudila ponašanje aktualne vlasti, potpuno sam siguran i koga ću zaokružiti na sljedećim lokalnim izborima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije