Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reagirao Živi zid

Načelnik jedne od najnerazvijenijih općina ima plaću gotovo 14.000 kuna

kune, novac
Davor Puklavec/PIXSELL
15.05.2019.
u 14:39

Za usporedbu su iznijeli i neto plaću načelnika Općine Medulin Gorana Buića, općine koja je 2016. godine bila najrazvijenija u Hrvatskoj, koja iznosi 12.837,28 kuna

Načelnik Općine Drenovci Jakša Šestić, koja je jedna od najnerazvijenijih općina uopće u Vukovarsko-srijemskoj županiji, ima mjesečnu neto plaću u iznosu od gotovo 14.000 kuna.

Navodi to u priopćenju za javnost Živi zid Vukovarsko-srijemske županije, pozivajući se na Registar državnih službenika, ističući kako je Šestićeva plaća iznosi precizno 13.916,04 kuna i najviša je neto plaća među načelnicima u županiji. Za usporedbu iznose i neto plaću načelnika Općine Medulin Gorana Buića, općine koja je 2016. godine bila najrazvijenija u Hrvatskoj, koja iznosi 12.837,28 kuna.      

- Smatramo da je tako visoka plaća apsolutno neopravdana i moralno bi bilo smanjiti je iz poštovanja prema mještanima Općine Drenovci kojih ogromna većina  jedva preživljava, odnosno, žive od socijalne pomoći, imaju male mirovine, rade za minimalac i to uglavnom sezonski da bi zadovoljili osnovne životne potrebe sebe i svojih obitelji - stoji u priopćenju Živog zida. 

Dodaju i kako čak 40% kuća u Općini Drenovci je prazno i da se mlade obitelji iseljavaju u inozemstvo za boljim životom. Tvrde i kako bi za tako veliku plaću načelnik morao pokazati iznimno velike rezultate, a ne bijedu koju ovim postotkom trenutno realizira. 

Video: Sto mjera za demografsku obnovu

Ključne riječi

Komentara 46

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
15:59 15.05.2019.

A tko je glasao za njega, stanovnici Teherana? Imate izbore pa ga smijenite.

IK
Ivan_Kovac
17:34 15.05.2019.

Odlično, stanovnika manje od Mamutice, rasipni načelnik i još 14 uhljeba.

WE
westsouth
17:35 15.05.2019.

ima takvih po Hrvatskoj uhuuhuuu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije