Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Načelnik jedne od najnerazvijenijih općina ima plaću gotovo 14.000 kuna

Za usporedbu su iznijeli i neto plaću načelnika Općine Medulin Gorana Buića, općine koja je 2016. godine bila najrazvijenija u Hrvatskoj, koja iznosi 12.837,28 kuna
15. svibnja 2019. u 14:39 47 komentara 20555 prikaza
kune, novac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Načelnik Općine Drenovci Jakša Šestić, koja je jedna od najnerazvijenijih općina uopće u Vukovarsko-srijemskoj županiji, ima mjesečnu neto plaću u iznosu od gotovo 14.000 kuna.

Bukurešt HRVATSKA ZAOSTAJE Bili su daleko iza nas, a sada im je u zadnje 2 godine plaća porasla dvostruko!

Navodi to u priopćenju za javnost Živi zid Vukovarsko-srijemske županije, pozivajući se na Registar državnih službenika, ističući kako je Šestićeva plaća iznosi precizno 13.916,04 kuna i najviša je neto plaća među načelnicima u županiji. Za usporedbu iznose i neto plaću načelnika Općine Medulin Gorana Buića, općine koja je 2016. godine bila najrazvijenija u Hrvatskoj, koja iznosi 12.837,28 kuna.      

- Smatramo da je tako visoka plaća apsolutno neopravdana i moralno bi bilo smanjiti je iz poštovanja prema mještanima Općine Drenovci kojih ogromna većina  jedva preživljava, odnosno, žive od socijalne pomoći, imaju male mirovine, rade za minimalac i to uglavnom sezonski da bi zadovoljili osnovne životne potrebe sebe i svojih obitelji - stoji u priopćenju Živog zida. 

Ilustracija Statistika Prosječna neto plaća za veljaču 6.369 kuna

Dodaju i kako čak 40% kuća u Općini Drenovci je prazno i da se mlade obitelji iseljavaju u inozemstvo za boljim životom. Tvrde i kako bi za tako veliku plaću načelnik morao pokazati iznimno velike rezultate, a ne bijedu koju ovim postotkom trenutno realizira. 

Video: Sto mjera za demografsku obnovu

Koronavirus u Velikoj Britaniji
ŠTO KAŽU ZVIJEZDE?
Astrologinja koja je predvidjela koronavirus otkriva što nas čeka u idućim mjesecima
Renault Clio LPG
NEOČEKIVANA AVANTURA
Kako je jedan običan Clio završio na neobičnom mjestu