Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Političar u jarku

‘Načelnik je pijan razbio auto, ali se prijavila kolegica’

Ivan Đurina
Dusko Mirkovic/PIXSELL
03.06.2010.
u 19:00

I. Đurina kaže da šteta na službenom autu nije velika te da nije tjerao nikoga da preuzme ulogu vozača

Tražimo da načelnik općine Ivan Đurina podnese ostavku zbog prometne nezgode koju je izazvao prošle subote službenim automobilom koji je vozio u vidno alkoholiziranu stanju. Uz to je otišao s mjesta nesreće te pokušao podmetnuti drugog vozača – istaknuo je Ivica Kopecki, predsjednik čaglinskog HDZ-a u ime vijećnika te stranke i HSS-a. 


Slavlje, pa za upravljač

Toga dana načelnik i vijećnici bili su na slavlju na Sovskom jezeru te su svi vidjeli kada je načelnik sjeo za upravljač službenog automobila, a u njemu su još bili donačelnik i jedna muška osoba. Vijećnik Josip Poljaković, koji je došao na mjesto nesreće, kaže da je kraj polupanog auta u jarku zatekao samo donačelnika i općinsku službenicu.

– Pitao sam službenicu koja je čekala policiju što se dogodilo, a ona mi je rekla da je sletjela te opisala kako se to dogodilo – kaže Poljaković. Vijećnik HSS-a Željko Krip ističe da je ljudski popiti, čak možda i sjesti za upravljač u takvu stanju, ali nema nikakva opravdanja za napuštanje mjesta nesreće i podmetanje drugoga da snosi odgovornost. Načelnik Đurina ističe da je vozio automobil te da će zbog toga i snositi odgovornost.

Policija još provjerava

– Šteta nije ni totalna ni velika. Iskrivio se kotač koji je udario u tuliju te se razbio dio blatobrana. Maksimalna šteta bit će od pet do šest tisuća kuna i osobno ću je podmiriti. Nikoga nisam prisiljavao da se prijavi kao vozač automobila – kazao je načelnik koji nije želio komentirati je li bio pijan.

Dodao je da će detaljnu izjavu o nesreći dati kad završi istraga te da sada ne pomišlja na ostavku. Krunoslav Kokić iz PU požeško-slavonske kaže da istraga još nije završena.

– Još se provjeravaju okolnosti nesreće, ali postoje indicije da osoba koja se prijavila da je vozila taj automobil nije ta osoba – kazao je Kokić.

Komentara 5

TR
trckaralo
21:54 03.06.2010.

Imamo Rvacku! Imamo Rvacku! prije petnaestak godina je urlikao jedan starčić na Trgu Republike...

VI
vidimškoj
19:18 03.06.2010.

odma ostavka,govn. van iz politike.

JU
Jurek
20:06 03.06.2010.

Nije prisilio ali je zahtijevao. Baš je žena samo čekala da se budala slupa i preuzme njegovu krivnju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije