Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lekeničko slavlje

Načelnik i Eko patrola zasadili stabla u prvom parku Općine

\'jurjevo01_boa_sis_230412\'
Danijel Prerad/VLM
24.04.2012.
u 14:15

Marijan Crnkoci se na svečanoj sjednici Vijeća pohvalio izgradnjom vodovodne mreže u naseljima

– Analizirajući proteklih godinu dana mogu reći da smo puno toga napravili. Izgrađena je vodovodna mreža za Lekenik i Pešćenicu te za Donji Vukojevac uz D-30, a u tijeku je izgradnja vodovoda u Brežanama te produžetka u Lekeniku do Poduzetničke zone Marof. Gotova je i projektna dokumentacija za gradnju Vodospreme Ogulinec te vodovoda kroz Vukojevac i Poljanu. U PZ Marof riješeni su imovinski problemi i parcelacija, a slijede manje izmjene DPU-a – istaknuo je načelnik Lekenika Marijan Crnkoci na jučerašnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine.

Dan svog nebeskog zaštitnika, Sv. Jurja Lekenik je slavio dva dana. Jučer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, a prekjučer kulturno-umjetnički program proslave na kojem su nastupili polaznici Dječjeg vrtića Lekenik, Lekeničke mažoretkinje i Društvo Naša djeca. Uoči svečane sjednice, održana je misa u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Lekeniku i odana počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i svijeća. Položili su ih izaslanstva Sisačko-moslavačke županije, Općine Lekenik, političkih stranaka, MUP-a te obitelji poginulih i nestalih branitelja.

Uoči nedjeljnog kulturno-umjetničkog programa, a povodom Dana planeta Zemlje, načelnik i djeca iz Eko patrole SOS Dječjeg sela Lekenik zasadili su prva stabla u lekeničkom parku. Tim činom službeno je započelo hortikulturno uređenje prvog parka u općini Lekenik, koji će biti smješten na prostoru između osnovne škole i knjižnice.

Nedavno su završili građevinski radovi u parku te sada slijedi sadnja bilja i opremanje prema projektu projektanta Antiseptica d.o.o. – Vrtdizajn Velika Gorica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije