Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strategija razvoja pravosuđa

Nabavlja se sustav za pretvorbu govora u elektronički tekst

Sastanak Savjeta za praćenje Strategije razvoja pravosuđa
Foto: Borna Filić/PIXSELL
05.10.2016.
u 07:00

Radi se na projektu “Unapređenje i modernizacija pravosudnog sustava”, koji bi se trebao financirati iz EU fonda

Od početka godine radilo se na 16 zakonskih prijedloga, rekao je ministar pravosuđa Ante Šprlje jučer članovima Savjeta za praćenje Strategije razvoja pravosuđa, u kojem su čelnici vodećih pravosudnih institucija, predstavljajući im što se radilo.

Istakao je da su na web stranici Ministarstva dostupna kvartalna statistička izvješća o radu sudova, temeljem kojih će se detektirati što je dobro, a što treba mijenjati vezano za reorganizaciju sudova.

Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin je, kako nas je izvijestilo Ministarstvo, jer novinari su pozvani samo na uvodne riječi ministra, izrazio zadovoljstvo iznesenim prijedlozima zaključivši da bi lakša preraspodjela sudaca, kao i uvođenje sustava pretvaranja govora u tekst, značajnije pridonijelo rješavanju zaostataka.

Radi se na projektu “Unapređenje i modernizacija pravosudnog sustava” koji bi se trebao financirati iz EU fonda, a već je odobren projekt “Učinkoviti ljudski potencijali” od 40 milijuna kuna.      

>> Slovenija tuži Hrvatsku zbog Ljubljanske banke za 360 milijuna eura

Komentara 2

DU
Deleted user
10:40 05.10.2016.

Sad ce opet biti u hrvata: - To ja nisam rekao ....

DR
drznedaj
10:07 05.10.2016.

Ni to im se neda radit?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije