Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA U TEKSASU

Na ženu iz vedra neba pala zmija, a potom se na njih obrušio sokol: 'Mislila sam da ću umrijeti'

Soko'
Foto: Pixabay
1/2
10.08.2023.
u 11:49

Kao stanovnica ruralnog Teksasa, Peggy često ima susrete sa životinjskim svijetom, a već je i svjedočila napadu sokola na zmiju, ali nikada nije čula za ovako nešto

Jednog vrućeg srpanjskog dana Peggy Jones vrtlarila je sa suprugom u dvorištu njihove kuće kada joj se dogodilo nešto apsolutno nevjerojatno. Na nju je s neba pala zmija, a dok je shvatila što se događa, za gmazom je stigao i sokol te su se dvije životinje potukle, koristeći nju kao borilište.

Incident se dogodio 25. srpnja u Silsbeeju u Teksasu. "Kosili smo dvorište, bavili se svojim zadacima, kada je iz vedra neba na moju ruku pala zmija. Pretpostavila sam da ju je nosila ptica jer nisam bila blizu drveća" rekla je žena za američki CBS. "Dok sam mahala rukom i pokušavala odbaciti zmiju, ona se omotala oko moje ruke. Napadala mi je lice, nekoliko puta je udarila u moje naočale... Mahala sam i mahala, a ona je samo napadala i držala se" opisala je.

Peggy je u trenutku napada bila u stražnjem dvorištu, dok je njen suprug bio pred kućom. Pokušala je vikati upomoć, a zatim je počela preklinjati Isusa za spas, ispričala je kroz suze. 

"Sokol se pojavio jednako iznenadno kao i zmija. Zgrabio ju je i povukao kao da će ju odnijeti, no povukao je i moju ruku. Vukao je moju ruku i zmiju s njom" prepričala je. Naime, ptica nije uspjela odmah odmotati zmiju od Peggyne ruke, te se četiri puta obrušila na uplašenu ženu, udarajući je krilima. Sokol je napokon uspio odvojiti zmiju od Peggy te je odletio svojim putem, a ona je otrčala prema suprugu cijela krvava od rana koje joj je kandžama zadala ptica.

POVEZANI ČLANCI:

Suprug ju je brzo odveo u bolnicu gdje je dobila antibiotike te ostala na promatranju preko noći pošto nisu znali je li zmija koja ju je napala bila otrovnica. Peggy je zadobila ubodne rane, porezotine, abrazije te ozbiljne masnice, a zmija joj je udubila naočale u pokušaju da joj dođe do lica. Nije sigurna je li ju gmaz u ijednom trenutku zapravo ugrizao, te još uvijek ne zna o kojoj se vrsti radilo.

Rekla je da ju je cijela situacija traumatizirala i da ne spava dobro od tog događaja."Mislim da me obuzeo adrenalin, bio je jedan trenutak, prije nego je došao sokol, kada sam pomislila 'Ne mogu je se riješiti, umrijet ću ovdje'". Kao stanovnica ruralnog Teksasa, Peggy često ima susrete sa životinjskim svijetom, a već je i svjedočila napadu sokola na zmiju, ali nikada nije čula za ovako nešto.

VIDEO Iako nema vodovod, stvorio je impresivan vrt s čak 400 vrsta biljaka sa svih kontinenata zbog kojeg je i ekipa BBC-a doputovala u Kaštela

Ključne riječi

Komentara 1

DJ
DjuroPucar
14:17 10.08.2023.

U cijeloj prici heroj je sokol, koji je uspio ne samo uloviti zmiju, nego je i povratiti, pokazao je u tome neustrasivost, snalazljivos i upornost, da je nama biti takvim. Zmije nije ni shvatila sto se dogadja, inace bi bjezala u travu a ne bi se drzala za ruku nesretne zene i pokusavala je jos ujesti u predjelu ociju. Zena kao zena, nastradala je i uplasena, ali je sokol bezuvjetni heroj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije