Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Street Style

Na webu uživo finale SP-a u tehniciranju s loptom iz JAR-a

StreetStyle (1)
Foto: RedBull Photofiles
1/11
28.04.2010.
u 13:01

Hrvatski prvak večeras u 19.55 neće nastupiti među 16 najboljih na vrhu brda u Cape Townu. Izgubio je posljednja dva duela u razigravanju u skupini

Šezdeset najboljih nogometnih freestylera iz čitavog svijeta u Cape Townu bori se za naslov svjetskog prvaka Red Bull Street Stylea. Među njima je i 23-godišnji Zagrepčanin Miran Pirner, pobjednik hrvatskog finala. Razigravanja i finale u tehniciranju loptom slobodnim stilom održavaju se na superatraktivnom mjestu, poput igle oštrom vrhu planine Lion's Head iznad Cape Towna na 669 metara iznad mora! Svjetskog će prvaka po završetku velikog finala okruniti nogometne legende, Liberijac George Weah i Nizozemac Edgar Davids.

Poslije dan i pol natjecanja iz Cape Towna jutros su nam stigle sjajne vijesti. Najbolji hrvatski streetstyler Miran Pirner nakon prvog kruga natjecanja po skupinama bio je s izvrsnim izgledima da se plasira među najboljih šesnaest. Zagrepčanin je u susretima jedan-na-jedan prikazao bolju vještinu baratanja loptom i više stila od četvorice protivnika u skupini, Meksikanca, Australca, Finca i Pakistanca. Bolje ukupne ocjene sudaca imao je jedino Nizozemac Daniel, zasad jedan od četvorice neporaženih među 60 finalista. S četiri pobjede Miran je čvrsto držao drugo mjesto u svojoj skupini 7 što ga je vodilo u finale uoči preostala dva "meča" - protiv prvaka Latvije i SAD-a. Njih je, međutim, na opće iznenađenje, izgubio, a s time i izglede da uđe u samu završnicu drugog po redu svjetskog prvenstva Red Bull Street Style. Samo prva dvojica iz svake od osam skupina nastupaju u velikom finalu. Tu će se do prvaka doći razigravanjem u susretima na ispadanje.

Vjerujemo da će ljubitelji ove zabave na linku www.redbull.hr ipak rado pogledati atraktivno natjecanje uživo od 19:55 po hrvatskom vremenu.

Freestyleri iz Australije, Amerike, Trinidada i Tobaga, Grčke, Njemačke, Francuske, Nigerije i još 53 zemlje bili su na nogama od sedam ujutro kako bi održali posljednji trening na vrtoglavoj visini.
Nijemac Timo Löhnenbach je rekao:
-
Svaka pogreška značila bi da će lopta sa 669 metara nadmorske visine letjeti prema podnožju planine. Bilo je teško kontrolirati loptu na tako malom prostoru, a još teže održati koncentraciju kad se oko tebe sa svih strana pruža nevjerojatan pogled. To je bilo neponovljivo iskustvo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije