Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Na Vukovarskom Veleučilištu visok studentski standard

Na Vukovarskom Veleučilištu visok studentski standard
08.03.2019.
u 10:02

Veleučilište je ustrojeno prema principu odjela koji izvode studijske programe preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija, a to su Upravni odjel, Poslovni odjel i Odjel za zdravstvene studije

Od svoga osnutka 2005. godine Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru svojim radom i zalaganjem svojih djelatnika postalo je prepoznatljiva visokoobrazovna institucija na području hrvatskog Podunavlja. Naziv nosi po Lavoslavu (Leopoldu) Ružički, dobitniku Nobelove nagrade za kemiju. Osnovni je cilj Veleučilišta zadovoljstvo studenata koje se ostvaruje kroz pružanje kvalitetnog obrazovanja budući da je djelatnost Veleučilišta utemeljena na iskustvu velikog broja znanstvenika, predavača i stručnjaka iz područja ekonomskih, pravnih i medicinskih znanosti. Svjesni smo nužnosti potrebe praktičnog znanja stoga djelatnici Veleučilišta motiviraju i potiču osobni razvoj svakog studenta i rade na razvoju stručnih kompetencija naših studenata kako bi spremni izišli na tržište rada.

Veleučilište je ustrojeno prema principu odjela koji izvode studijske programe preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija, a to su Upravni odjel, Poslovni odjel i Odjel za zdravstvene studije. Veleučilište kontinuirano razvija i izgrađuje kapacitete na svim područjima bitnim za rad ustanove, a sve u svrhu poboljšanja studentskog standarda.

Iznimno smo ponosni što smo u studenom 2018. godine otvorili moderni studentski dom „Leopold“ koji djeluje u okviru Centra za studenski standard. Sve sobe u domu su klimatizirane, s kupaonicom, opremljene mini kuhinjom, TV-om, internetskim pristupom i potrebnim radnim prostorom za učenje. U domu se nalaze dodatni prostori i sadržaji kao što su informatički kabinet, zajednički dnevni boravak za druženje, praonica i glačaonica rublja. Također, studentima je na raspolaganju mogućnost korištenja električnih bicikala kao ekološki prihvatljivih prijevoznih sredstava. Na krovu studentskog doma nalazi se solarna elektrana.

U tijeku je nastavak realizacije projekta gdje će u sklopu studentskog doma biti organizirana studentska kuhinja i sportski sadržaju koji će obogatiti i ispuniti svakodnevni život studenata.

Planovi su nam uvijek usmjereni na razvoj i unaprjeđenje cjelokupnog razvoja Veleučilišta, tako je započet još jedan projekt vezan za proširenje prostornih kapaciteta Veleučilišta tj. prenamjene Radničkog doma.

U sklopu Veleučilišta djeluju Centar za sportsku dijagnostiku i rekreaciju, Centar za kvalitetu, Centar za studentski standard – Student servis, Centar za cjeloživotno učenje i Studentski poduzetnički inkubator VUPI.

Studenti na Veleučilištu organizirani su u nekoliko organizacija. Svakako, najvažniji je Studentski zbor koji aktivno sudjeluje u radu Stručnog vijeća Veleučilišta i koji provodi različite aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete studentskog standarda. Također, jako smo ponosni na našu Sportsku udrugu koja je osnovana s ciljem promicanja i razvijanja zdravih navika među studentima. Sve aktivnosti Sportske udruge studenti promiču unutar više sportskih sekcija kao što su  košarka, futsal, odbojka, odbojka na pijesku, stolni tenisa, trčanje, veslanje i plivanje. Upornim i predanim radom sportaši ostvaruju zapažene sportske rezultate, a ovogodišnji ostvareni rezultati su odlazak rukometaša na UniSport HR Finalse i ulazak nogometaša u ligu osam! Istaknuti treba i naše volontere koji svojom aktivnošću pridonose i daju na važnosti izgradnji suosjećanja i solidarnosti kao važnih osobina budućih akademskih građana.

Završetkom obrazovanja na Veleučilištu nije kraj našeg druženja budući da na Veleučilištu djeluje Alumni VEVU – Udruga završenih studenata Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru.

Prilagođavamo se modernom društvu i u korak smo s srodnim institucijama pa tako preko Erasmus programa naši djelatnici odlaze na stručna usavršavanja, također imamo zabilježene aktivnosti dolaznih nastavnika. Naši studenti odlaze po stjecanje i usavršavanje novih znanja i vještina na inozemna institucije, ali isto tako kod nas dolaze strani studenti koji su prepoznali našu kvalitetu obrazovanja te dolaze jačati i produbiti postojeća znanja. Trenutno se na Veleučilištu stručno usavršavaju tri studenta iz Finske.

Organizatori smo Međunarodne konferencije „Razvoj Javne uprave“, Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa „Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu“ i suorganizatori Međunarodne znanstveno-stručne studentske konferencije SKEI.

Naša misija je obrazovati mlade koji će postani nosioci razvoja grada, regije i cjelokupne države. Želja nam je da Veleučilište postane sinonim za stručno, kvalitetno i ugodno studiranje, a Vukovar da postane pravi mali studenski grad, ali i mjesto gdje će mladi pronaći svoje prvo zaposlenje, osnovati svoje obitelji. Stvaranje i upotreba znanja trebaju biti dostupni svima jer je znanje bitno za razvoj i jačanje svakog društva.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije