Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRADICIONALNA AKCIJA

Na Veliki petak u Vinkovcima podijeljeno više od 1500 posnih obroka

vinkovci
25.03.2016.
u 14:35

Cilj je zajedništvo i iskazivanje međusobne solidarnosti, kaže Zdenko Pavelka iz Nezavisnog sindikata Vinkovci

U organizaciji Nezavisnog sindikata Vinkovci i gradskih vlasti Grada Vinkovaca danas je, na Veliki petak, organizirana sada već tradicionalna akcija podjele posnih obroka – ribe i krumpir-salate. Podijeljeno je više od 1500 posnih obroka koje su pripremili učenici kuharskog smjera Srednje strukovne škole iz Vinkovaca s tim što treba istaknuti i kako su se u akciju uključila i brojna trgovačka društva. Prema riječima Zdenka Pavelke iz Nezavisnog sindikata Vinkovci, već nekoliko godina na ovaj način pokušavaju pomoći sugrađanima koji oskudijevaju te im omogućiti da na Veliki petak pojedu posni obrok.

- Svakako je da su dobro došli i svi ostali građani. Cilj je zajedništvo i iskazivanje međusobne solidarnosti - rekao je Pavelka.   

Govoreći o akciji, gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić rekao je da se provedbom akcije željelo pokazati kako smo si zapravo jednaki i da svi želimo dati jednom boljem i humanijem životu u Vinkovcima.

- Nadam da mnogima ovo neće biti jedini obrok na Veliki petak, a moja želja je da pomognemo i da se ne dogodi na području Vinkovaca i naše županije da ima onih koji nemaju što jesti - istakao je Karlić.

>> Baš valja obići plac: kad nađete jeftinije, ostane vam i za grincajg

Komentara 2

HR
Hrabraja
16:54 25.03.2016.

Kad bogati politicari hrane siromasnu raju.

DE
demokršćanin
09:32 27.03.2016.

Ne znam od kada je to tradicionalna akcija u Vinkovcima?Vinkovčani baš i nisu skloni jesti ribu i krumpir salatu.U Šokadiji se jedu drugačija posna jela.Jedno od takvih jela su i KALOTINE,iako u rječniku hrvatskog jezika nema te riječi.To su zapravoavo sušene polovice jabuka ili nekog drugog voća.Ukusne su i pune vitamina.Toliko o tradicionalnim jelima u Vinkovcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije