Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Na Ustavnom sudu ne strahuju od novih tužbi

– Osobno ne vidim zašto bi ukidanje, pa makar i jedne stope ovog poreza, izazvalo nove tužbe - kaže glavni tajnik Ustavnog suda.
11. ožujka 2010. u 19:22 1 komentara 2 prikaza
'18.02.2010., Zagreb - Ivo Josipovic danas je nesto iza 12 sati na Trgu sv. Marka svecano prisegnuo za treceg hrvatskog predsjednika i time zapoceo petogodisnji mandat. Pred predsjednicom Ustavnoga su
Foto: 'HINA/POOL/Damir Sencar/PIXSELL'

Ustavni sud potkraj prošle godine većinom glasova odbacio je prijavu tadašnjeg predsjednika Mesića i 90.000 građana koji su podnijeli ustavne tužbe zbog uvođenja kriznog poreza. Tedor Antić, glavni tajnik Ustavnog suda, ističe da najava ukidanja kriznog poreza neće izazvati lavinu novih ustavnih tužbi.

– Osobno ne vidim zašto bi ukidanje, pa makar i jedne stope ovog poreza, izazvalo nove tužbe – kaže Antić. A na upit bi li se pogođenima mogli osjetiti oni kojima krizni porez ostaje i koji imaju primanja viša od 6000 kuna nije želio špekulirati. Samo je kazao kako nisu o tome razgovarali i da nisu zaprimili nijednu novu tužbu ili najavu tužbe jer je to logično, budući da je Vlada tek donijela odluku koja će se početi primjenjivati od 1. srpnja.

PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • -obrisani-:

    Ustavni sud je sam sebi zakuhao paštu. Sad može očekivati pobunu onih iznad 6000 kn, jer ni primjerice 7000 kn također nije neka plaća s kojom se može živjeti. Ali od suda koji je sklopljen u Šeksovoj kuhinji punoj alkoholnih ... prikaži još! para i nije za očekivati nešto pametno i stručno, već samo političko.......