Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERMOGRAFSKA KAMERA

Na ulazu u bolnicu pali se alarm ako netko ima povišenu temperaturu

Postavljen novi ulaz za pacijente i djelatnike KBC Osijek
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/8
02.04.2020.
u 17:44

"Od danas nema šanse da netko zaražen luta po KBC-u bez kontrole", tvrdi ravnatelj KBC-a Osijek

Klinički bolnički centar Osijek prva je bolnica u Hrvatskoj koja je na svoj ulaz postavila termografsku kameru koja svakoj osobi mjeri tjelesnu temperaturu prije ulaska u sam krug bolnice.

Na istočni, ujedno jedini ulaz za pješake, postavljen je šator kroz kojeg se prolazi u koloni. Kada se osoba približi termografskoj kameri, ona joj očitava tjelesnu temperaturu te ju prikazuje na ekranu. Za ulazak se tolerira temperatura do 37,5 Celzijevih stupnjeva, dok se na višu temperaturu oglašava alarm, piše Glas Slavonije

Ako alarm zazvoni, dolazi medicinska sestra koja ručno mjeri tjelesnu temperaturu. Ako temperatura i dalje bude povišena, osobu se premješta u febrilni trijažni centar.

"Od danas nema šanse da netko zaražen luta po KBC-u bez kontrole. Naime, nakon trijaže na ulazu imamo dva trakta, jedan je bijeli i vodi u OHBP i druge čiste dijelove bolnice, drugi je trakt crveni i vodi u febrilni centar, gdje vas se testira na Covid-19", rekao je ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić.

KBC Osijek ovaj je uređaj nabavio uz pomoć osječkog filantropa Branka Ostovića. On je za kupnju ove kamere izdvojio 460.000 kuna.

Postavljen novi ulaz za pacijente i djelatnike KBC Osijek
1/8
Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
20:07 02.04.2020.

SWvaka čast donatoru i organizatorima iz bolnice! Pitam Trampa da li i on tako radi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije