Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Rijeci

Na Trsatu obilježen Međunarodni dan sestrinstva

Međunarodni dan sestrinstva (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/5
12.05.2012.
u 16:58

Na prigodnom predavanju u Auli Ivana Pavla II nazočili su ministri Rajko Ostojić i Željko Jovanović.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva danas je u Svetištu Majke Božje Trsatske održano nacionalno hodočašće pod nazivom „Majci Božjoj Trsatskoj u zagrljaj“, u organizaciji Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva i Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara. Na prigodnom predavanju u Auli Ivana Pavla II nazočili su ministri Rajko Ostojić i Željko Jovanović. Ministar zdravlja Ostojić okupljenima je zahvalio na pomoći i poručio kako su im vrata ministarstva uvijek otvorena.

- Sestrinstvo je jedina profesija koja je znanstveni pristup protkala ljubavlju – istakao je Adriano Friganović, predsjednik Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva. Katoličko društvo medicinskih sestara osnovano je 1994., a iduće će se godine u Zagrebu održati međunarodni kongres Katoličkih sestara svijeta, čulo se danas na Trsatu. I ministar Jovanović je priznao kako je, radeći nekada kao liječnik u Hitnoj pomoći, sve naučio od sestara. Medicinski tim nije zamisliv bez medicinskih sestara, zaključio je.

Ministar Ostojić je boravak u Rijeci iskoristio i za otvorenje državnog natjecanja u pružanju prve pomoći u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. Tom je prilikom kao prioritete najavio izgradnju riječke bolnice, uvođenje zdravstvenog odgoja u škole i sređivanje dugova u zdravstvu, koji premašuje sedam milijardi kuna.

- Moj je prethodnik cijelo vrijeme govorio da teče med i mlijeko. Kada smo radili planove u predizbornom programu, računali smo da je to, citiram, najlikvidniji zdravstveni sustav. Nažalost, to nije točno, ali to je gotovo, to je čista dijagnoza – kazao je Ostojić te najavio kako će sa ministrom financija Linićem napraviti plan restrukturiranja i sanacije, što će vrlo brzo ići na Vladu i u Sabor.

Komentara 1

ĆA
ćaćaća
17:17 12.05.2012.

pogledajute ljudi ovu partisku kliku:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije