Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kutjevacki vinari najavljuju

Na Trgu graševine ipak će ove subote biti Vincelova

kutjevacki vinari
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
14.01.2014.
u 12:29

-Na obilježavanju Vincelova sudjelovat će vinari, ugostitelji te glazbenici. Za sada još ne znamo da li će biti i neko poznatije ime – kazao je Krauthaker

Prošli tjedan se činilo da Vinceleva ove godine u Kutjevu, hrvatskoj vinskoj prijestolnici neće biti s obzirom da je Grad Kutjevo koje ga je do sada organiziralo nema proračuna pa ni mogućnosti financiranja ove manifestacije. Tada je udruga Kutjevački vinari koji su do sada bili suorganizatori odlučila preuzeti organizaciju i samo u tjedan dana pripremiti sve ono što je potrebno kako jedini Trg graševine u svijetu ne bi ostao bez najpoznatije vinske manifestacije.

Vincelovo će se u Kutjevu održati u subotu 18. siječnja, kako je najavio Vlado Krauthaker, predsjednik Kutjevačkih vinara na konferenciji za novinare u Požegi, s početkom u 16 sati kada će se održati blagoslov i rezidba trsova vinove loze koji su zasađeni na Trgu graševine.

-Na obilježavanju Vincelova sudjelovat će vinari, ugostitelji te glazbenici. Za sada još ne znamo da li će biti i neko poznatije ime. Bit će malo skromnije, ali ćemo pokušati uključiti što više građana i različite udruge – kazao je Krauthaker dodajući da će na Trgu graševine biti ponuda i morskih specijaliteta  od čije će prodaje novac ići u humanitarne svrhe.

Branko Mihalj, član Udruge podsjetio je kako Kutjevo ima najdulju neprekinutu tradiciju uzgoja vinova loze te da nitko nema pravo prekinuti tradiciju obilježavanja Vincelova u Kutjevu.

-Vinari i ljudi kutjevačkog vinogorja i Požeštine moraju zarađivati od Vincelova kao turističke manifestacije bez obzira na politiku – poručio je Mihalj pozivajući posjetitelj iz cijele Hrvatske da dođu i uživaju u najboljim vinskim kapljicama, domaćim specijalitetima te zvuke glazbe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije