Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dječački mit

Na svome terenu i pred kamerama i u kazalištu

Vladimir Tintor (1)
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/3
11.11.2011.
u 17:26

V. Tintora prepoznaju kao Franju Barišića iz sapunice “Zabranjena ljubav”, a D. Modrinića kao Roka iz T-mobileove reklame

Jedan je rođeni Novosađanin, a drugi Zadranin. Obojica su ovih dana zajedno stala na kazališne daske u Osijeku. Vladimir Tintor i Duško Modrinić nove su snage osječkog HNK.

Premijera u Shakespeareu

Prvi je publici poznat i kao Franjo Barišić iz sapunice “Zabranjena ljubav”, a drugi je simpatije pokupio u ulozi Roka iz T-mobileove reklame. – Kao klinac sam stalno bio u kazalištima i upoznao mnoge glumce iz Novog Sada koji su gostovali u Osijeku i pričali o HNK i lijepoj dvorani. To mi je bilo kao neki mit. Kada sam dobio poziv za audiciju, bilo mi je drago što ću konačno vidjeti kako to sve izgleda – smješka se Tintor.

– Svi se ponašaju domaćinski prema nama novima. Veseli me što ću osječkoj publici moći pokazati svoje glumačke kvalitete – kaže Modrinić.

Uvježbavaju rečenice iz Shakespeareova „Mletačkog trgovca“.

– Glavnu ulogu igra Boro Stjepanović i to mi je veliko zadovoljstvo jer sam ga gledao kao mali u filmovima i sada imam priliku uživo vidjeti kako radi. U poslu sam 12 godina, a i dalje imam potrebu učiti. Sjajno je gledati glumce "starog kova“ i s kakvom lakoćom rade – kaže Tintor. Ulogu ljubavnika, našalio se, nažalost nije dobio. Zaigrat će lika koji je oponent glavnom glumcu, čije se pravičnosti čak i grozi. Modrinić je zadužen za dva lika. – Igram kneza od Maroka i aragonskog princa. Glumim dva prosca koja prose glavnu junjakinju – otkriva on. Zadranin je dobro upoznat, kaže, i sa slavonskom kuhinjom koja je odmah dobila prolaznu ocjenu.

Razlika u tehnici

I pred TV kamerama i na kazališnim daskama obojica se osjećaju podjednako “na svojem terenu”. Razlika je, smatra Tintor, samo u tehnici rada. – U kazalištu imamo probe dva-tri mjeseca pa se dogodi da i tjedan dana pred premijeru potpuno obrneš svoj lik i zaigraš na nešto drugo jer stalno nešto kopaš i radiš. U sapunici te "stisne“ vrijeme, moraš puno brže reagirati – navodi. Kroz TV serije uvježbao je i brzo pamtiti tekst. – Glumu volim i gdje god ona može biti, ja sam tamo. Kad čujem od nekog kolege da se grozi sapunica, uvijek u to posumnjam, u stilu "bit će da te nisu zvali“ – našalio se Tintor. Da mu stigne neki poziv za takav angažman, ne bi se, kaže, bunio.

Komentara 1

Avatar banijac68
banijac68
18:00 22.11.2011.

pa puna je Hrvatska glumaca ima nas nešto oko 4 000 000 a mi ih uvozimo iz Srbije hahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije