Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Na sudu nakon što je 10 godina živio u Hrvatskoj i primao mirovinu

bolić
kristina štedul fabac/pixsell
09.09.2011.
u 09:28

Bolića i sina Radu tereti se za ubojstvo dvojice hrvatskih vojnika koji su se predali i položili oružje

Na Županijskom sudu u Karlovcu počelo je suđenje Marku Boliću (67) za ubijanje hrvatskih vojnika u Domovinskom ratu. Tereti ga se da je sa sinom Radom 4. studenoga 1991. ubio Marijana Jakšića i Darka Tuškana, dvojicu hrvatskih vojnika koji su se prethodno predali i odložili oružje.

Bolić je zbog sumnje na ratni zločin priveden u listopadu prošle godine. Prije toga je čak deset godina i sedam mjeseci živio mirno u svom selu i svakodnevno predavao mlijeko Vindiji. Cijelo vrijeme dobivao je mirovinu, poljoprivredne poticaje, čak i socijalnu pomoć.

Za smrt vojnika tijekom proboja tenkovske kolone iz vojarne Logorište Bolić je rekao da se ne osjeća krivim. Ipak, više njegovih kolega rezervista JNA iz tzv. Skradske čete na sudu je potvrdilo da je upravo Bolić iz neposredne blizine pucao iz poluautomatske puške prema dvojici hrvatskih vojnika, i to nakon što su položili oružje i držali ruke u zraku.

Njegov sin Rade, kojega se tereti za isto djelo, nedostupan je hrvatskom pravosuđu. Susjedi u Bolićevu selu tvrde da živi negdje u Srbiji.

Komentara 18

RE
@rea
10:48 09.09.2011.

Zar im je trebalo 10 god. za napisat\' optužnicu ? Jbt !

Avatar best vocal
best vocal
11:16 09.09.2011.

teški četnik.....

DR
drug
09:56 09.09.2011.

Srbi su uvjek krivicu svaljivali na pokojnike... Vidjecemo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije