Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podmićivanje vijećnika

Na suđenju Sabi svjedočit će i njegova kći Vanja

Željko Sabo sud suđenje
Foto: Davor Javorović/Pixsell
06.06.2014.
u 14:22

Prihvaćen je prijedlog Sabina branitelja Antuna Nobila da se u klupu za svjedoke pozovu čelnici vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak i SDSS-ovac Srđan Milaković, ali i Sabina kći Vanja

Čitanje mišljenja pravnog stručnjaka Davora Derenčinovića, kao i aneksa koalicijskog sporazuma o formiranju nekadašnje Vlade RH između HDZ-a i HSS-a kojim se regulira pokrivanje mjesta u nadzornim odborima tvrtki i raznim komisijama unutar Hrvatskog sabora kao dokaza, odbijeno je pred Županijskim sudom u Osijeku u slučaju bivšeg vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe kojega USKOK tereti za podmićivanje HDZ-ovih gradskih vijećnika Marije Budimir i Radivoja Đurića.

Prihvaćen je, pak, prijedlog Sabina branitelja Antuna Nobila da se u klupu za svjedoke pozovu čelnici vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak i SDSS-ovac Srđan Milaković, ali i Sabina kći Vanja te sudski vještak za telekomunikacije i informatiku Miroslav Bača. Svjedok Igor Vuković rekao je, pak, kako je više puta kontaktirao s Vladom Budimirom, Marijinim  suprugom, ali ne sjeća se razgovora ni pitanja može li se ona sastati sa Željkom Sabom glede eventualnog prelaska u SDP.

Psihijatrica Melita Jukić iz vukovarske bolnice, koja je posredovala u ugovaranju sastanka između Sabe i Ružice Đurić, supruge vijećnika Radivoja Đurića, iznijela je pred osječkim sucem kako je nazočila samo prvim minutama njihova razgovora i da joj se Đurić poslije nije žalila kako joj je Sabo prijetio.

–  Ništa, idemo  dalje!  – komentirao je nakon rasprave Nobilo napominjući kako su neki dokazi prihvaćeni dok pravna mišljenja koja, kako je rekao, dokazuju da USKOK nije znao je li Sabo počinio kazneno djelo ili nije bio siguran, pa je tražio mišljenje za kazneno pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu, što upućuje na to da je Sabo bio u zabludi o protupravnosti.

– Sve ću to i tako elaborirati u svojoj završnoj riječi – poručio je Sabin branitelj napominjući kako će se i dalje čvrsto držati stava da ovo što je Sabo napravio nije kazneno djelo, a opreza radi, dodao je, ako bi bilo obuhvaćeno kaznenim djelom, postoji očita zabluda u protupravnosti jer ni USKOK nije bio siguran u to pa je morao pitati profesora s Pravnog fakulteta u Zagrebu.

– Tu postoji znatan pravni problem. Postupak ide dalje, pa ćemo vidjeti što će na kraju ispasti – poručio je Nobilo. Suđenje se nastavlja 1. srpnja.

Komentara 2

CE
cenzura
15:43 06.06.2014.

Ma dajte drugovi nemojte mučit Sabu!! Pozovite mu za svjedoke u ženu i babu i strinu i sve one glasače po koje šalje autobuse u Srbiju. Nemojte mučit bolesna čovjeka pa nije kazneno djelo ako nekoga podmitiš ili mazneš lovu namjenjenu dijeci za ljetovanje.

Avatar navijač
navijač
20:14 06.06.2014.

Postoji audio snimak , izbace ga iz stranke, skinu sa dužnosti gradonačelnika,i još treba dokazat da je kriv ?? Smije se svima u facu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije