Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranica Vlade

Pročitajte detaljni životopis novog premijera Tihomira Oreškovića

Tihomir Orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.01.2016.
u 22:11

Profesionalnu karijeru Orešković je započeo je 1992. u farmaceutskoj tvrtki Eli Lilly u Kanadi u kojoj je obnašao različite funkcije u segmentu financija i međunarodnog poslovanja

Na stranici Vlade RH objavljen je detaljan životopis premijera Tihomira Oreškovića. Njegovu stručnost predstavnici Domoljubne koalicije i MOST-a često ističu u svojim javnim istupima, a sada je ona i potvrđena objavom opširnog životopisa. 

Profesionalnu karijeru Orešković je započeo je 1992. u farmaceutskoj tvrtki Eli Lilly u Kanadi u kojoj je obnašao različite funkcije u segmentu financija i međunarodnog poslovanja.

Vodio je organizaciju kroz težak proces restrukturiranja zbog gubitka patenta za Prozac, a obnašao je i funkciju konzultanta na području razvoja poslovanja na tržišta koja su uključivala Srednju Ameriku, Južnu Ameriku, JI Aziju i šire područje Kine.Iz kompanije odlazi 2005. godine s pozicije direktora odjela za državne i gospodarske poslove.

U Plivu dolazi u kolovozu 2012. godine Predsjednik društva Pliva Hrvatska i glavni direktor za Jugoistočnu Europu, a od d 2014. godine je glavni financijski direktor Teva grupe.

Detaljan životopis možete pročitati ovdje!

>>Orešković otkrio prve poteze: Sastanak sa MMF-om i pripremanje proračuna

>>Zašto treba dati šansu premijeru Oreškoviću

Komentara 26

BU
Bulaba
00:01 24.01.2016.

Bezvezni životopis. Mene zanimaju važne stvari: koliko je pročitao referata u političkoj školi u Kumrovcu, je li mu deda nositelj partizanske spomenice, je li mu ćale bio sekretar u OK CK SKH, je li završio partijski kurs u Bileći i slično. Koga briga je li Orešković bio globalni financijski direktor neke megakorporacije, pa to može svatko. Ej, al ajde ti vodi poljoprivrednu apoteku u Bukovlju ko Jakovina, financije motela na Bjelolasici ko Maras, tvornicu pločica u Orahovici ko Kotromanović, statistiku u amaterskoj košarkaškoj ligi ko Bauk, štand sa švercanom ribom na placu ko Ostojić, jaskanski komunalac ko Zmajlović ili još bolje ne vodi apsolutno ništa ko Milanović, Opačićka ili Grčić. To je teško, a ne globalno poslovanje neke tamo Teve.

ZZ
Zagreb Zagreb
02:41 24.01.2016.

Cijela Sdp partija nema toliko znanja niti iskustva koliko jedan Oreskovic i zato toliko pljuju po njemu!

ST
stopostohrvat.
09:53 24.01.2016.

Covjek nikada nije zivio u bivsoj SFRJ, pogotovo sad u nasoj danasnjoj Hrvatskoj, postavljen od strsne CIA e da bude Mandatar. Obucen negdje drugo, znaci PAMETNI I SPOSOBNI je od bilo kojeg Hrvatskog gradjanina po svemu. To nigdje u svijetu nitko dozivio nije nego samo mi Hrvati. Znaci kod nas uopce nema sposobni Fakultetsko Universitetdko obrazovani ljudi itd. Dosao je netko tko zna mnogo vise od nas samih, sacuvaj boze sto nam napravi Netko sa dogovorom Izraelske obavjestajne sluzbe i Amera. Sacuvaj boze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije