Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Na stotine policajaca u mimohodu potpore za optuženog Hrastova

vojnici
Zdravko Bičak
04.12.2009.
u 11:21

Stotine, možda i tisuće članova udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata i građana iz cijele Hrvatske stigle su danas prijepodne u Karlovac kako bi pružile podršku svojemu kolegi Mihajlu Miši Hrastovu, nepravomoćno osuđenom u slučaju Koranski most.

Stotine, možda i tisuće članova Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata i građana iz cijele Hrvatske stigli su danas prijepodne u Karlovac kako bi pružili podršku svome kolegi Mihajlu Miši Hrastovu, nepravomoćno osuđenom u slučaju Koranski most. U dostojanstvenoj kolono prolaze kroz grad i ulicama oko zatvora. U mimohodu je i Ivan Vekić, ratni ministar unutarnjih poslova.

Na mimohodu potpore sudjeluju nekadašnji specijalci iz svih županija. Okupljanje je počelo kraj hotela Korana, samo stotinjak metara udaljenog od Koranskog mosta na kojem se dogodio okršaj između Hrastova i njegovih kolega s pripadnicima srpskih paravojnih snaga. Na skup potpore došli su i njegovi mnogobrojni prijatelji i članovi rodbine.

Usprkos tri oslobađajuće presude Županijskoga suda u Karlovcu u slučaju Koranski most i osuđujuće Vrhovnog suda, konačna presuda Hrastovu još nije pravomoćna. Vrhovni sud prošli je tjedan održao sjednicu u povodu žalbe na presudu kojom je Mihajlo Hrastov nepravomoćno osuđen na osam godina zatvora. Najavljeno je tada da bi odluka Sudskoga vijeća trebala biti poznata za dva tjedna. Zasad se o njezinom pojedinostima ne zna ništa.

I ta sjednica protekla je uz mirni prosvjed koji su pred zgradom Vrhovnog suda u Zagrebu održali branitelji iz Karlovca i okolice. Prosvjedovali su uz hrvatske te zastave Karlovca i Karlovačke županije. Odluku Vrhovnog suda Mihajlo Hrastov čeka u pritvoru u Karlovcu

Komentara 28

MA
maticzel
13:06 04.12.2009.

Da je u Hrvatskoj pravde kao sto je nema danas bi se Koranski most trebao zvati \"Hrastov most\".

OB
-obrisani-
13:22 04.12.2009.

Da su oni studenti koji se vucaraju i vrijeđaju zaposlenike ministarstava stvarno hrvatski studenti pružili bi ruku ovim ljudima,herojima koji su se izborili za tu njihovu demokraciju u kojoj oni mogu prosvjedovati jer u onom sistemu ,jedino što bi dobili bila bi slomljena rebra od pendreka srpskih milicionera.

OB
-obrisani-
12:16 04.12.2009.

Mesic je dobro razumeo sto je Sloba rekao :\"Niko bre ne sme Srbina da BIJE\",a kamo li da ubije.Pet godina tvrdim da Hrvatska nece biti prije primljena u EU od Srbije,a vi mozete pozatvarati svih 200.000 boraca Domovinskog rata ,pa cak i onih 300.000 \'\'boraca\'\' sve vam je badava.Sjetite se obecanja EU oko hapsenja Gotovine ,neki su mislili \'\'evo ga\'\' za deset dana bitce u Europi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije