Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident na Cvjetnom

Na štand bacili zapaljivi predmet, volonterka lakše opečena

štand (1)
Foto: "U ime obitelji"
1/4
14.05.2013.
u 19:30

Potpisom na Cvjetnom trgu podršku je dao i izbornik Igor Štimac, a poziv podrške uputio im je 
i akademik Ivan Aralica

Uz velik broj građana koji potpisuju inicijativu udruge U ime obitelji kojom se traži raspisivanje referenduma kako bi se u Ustav unijela definicija braka kao zajednice žene i muškarca, ovu akciju, prema tvrdnjama organizatora, prate i incidenti, provokacije, vrijeđanje, prijetnje...

– U ponedjeljak prijepodne na Trgu bana Jelačića ispred štanda na kojem smo prikupljale potpise stale su dvije djevojke i počele se ljubiti, a onda su olovkom po papirima s potpisima počele pisati “lesbian” – opisala je događaj zagrebačka studentica, ujedno volonterka udruge, zamolivši da joj ne otkrivamo identitet. Jedan od lokalnih koordinatora akcije Gordan Sobočanec ističe da je istog dana kod crkve sv. Mati Slobode jedan čovjek agresivno prišao štandu te rasparao papire na kojima je bilo 39 potpisa građana.

– Jučer poslijepodne na zagrebačkom Cvjetnom trgu netko je na naš štand bacio zapaljivi predmet od čega su se zapalili papiri. Kako je volonterka pokušala ugasiti vatru lakše je opečena, a na mjesto događaja stigla je i policija – kazala nam je predstavnica udruge dr. Željka Markić. Prijetnji, kaže, ima i na internetskim stranicama. Upućuju se pozivi da se naše volontere zalije vodom, bojom, pa čak i kiselinom, da im se trgaju majice... To je nedopustivo. Sve ovakve govore mržnje prijavit ćemo policiji – kazala je predstavnica udruge dr. Željka Markić, koja je prezadovoljna odazivom građana.

Dodala je kako im je danas potpisom na Cvjetnom trgu podršku dao i izbornik Igor Štimac, dan prije u Županji i pjevač Opće opasnosti Pero Galić, a poziv podrške uputio im je i akademik Ivan Aralica.

>>U dan i pol skupljeno 131.000 potpisa za definiciju braka

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije