Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski uglednici

Na štajerskom festivalu degustirali najbolja vina

Štajerski festival
Foto: Sergej Županić
1/3
10.07.2015.
u 21:38

Srpanjska tradicija - Oskarovci, državnici, sportske legende i ove su se godine odazvali Kleine Zeitungu

Među uzvanicima iz političke, kulturne, sportske, medijske i poslovne elite iz Austrije i Europe koju je Kleine Zeitung okupio na 23. godišnjoj degustaciji štajerskih vina, našli su se i hrvatski uglednici.   

Ministar turizma Darko Lorencin, HDZ-ov međunarodni tajnik Miro Kovač i izvršni potpredsjednik u Agrokoru Ante Todorić, kao i ostali, iskušali su neka od 33 vina podijeljenih u 11 kategorija koja je ocjenjivao stručni žiri u čuvenoj gostionici Steirereck u Gornjoj Štajerskoj.

Riječ je o tradicionalnom festivalu degustacije vina koji u tom kraju važi za svojevrsni obiteljski praznik. Stoga je žiri prethodno za potrebe svečanosti napravio selekciju od 515 vina. Među uzvanicima i ove je godine bio austrijski predsjednik Heinz Fischer, ali i austrijski kancelar Werner Faymann, Wolfgang Porsche čije ime o njemu dovoljno govori, Niki Lauda, oskarovac Werner Haneke, visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Valentin Inzko i mnogi drugi.

Njihovi su domaćini bili Styrijin generalni direktor Markus Mair i član uprave Klaus Schweighofer.

Komentara 5

Avatar pivapivic
pivapivic
22:52 10.07.2015.

Ko će voziti kući?

DU
Deleted user
09:35 11.07.2015.

Polizei oder Gandarmerie :-)))

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
15:25 11.07.2015.

kao i 90tih profesionalni domoljubi i povlaštene familije se prežderavaju i oblokavaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije