Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podjela

Na srbijanskoj strani granice dijele se letci i CD-ovi o Oluji

letci oluja srbija hrvatska granični prijelaz erdut
Foto: Branimir Bradarić
1/2
04.08.2015.
u 14:36

Još se ne zna tko dijeli letke i cd-ove na graničnom prijelazu i dijele li se oni na svim graničnim prijelazima između Srbije i Hrvatske.

Svim putnicima koji su danas ulazili u Hrvatsku preko Graničnog prijelaza Erdut na srbijanskoj strani granici dijeljeni su letci i CD sa tekstom koji pojašnjava kako je Vojno redarstvena akcija Oluja zločinački pothvat. Tekst na letku napisan je na četiri jezika i to na engleskom, njemačkom, turskom i ruskom. Na CD-u koji se dijeli nalazi se dokumentarac „Bljesak je potpalio Oluju“ (The Flash That Lighted The Storm) čiji je redatelj  Aleksandar Bulat, a u kojemu govore srbijanski akademik Smilja Avramov i direktor Veritasa Savo Štrbac.

Još se ne zna tko dijeli letke i cd-ove na graničnom prijelazu i dijele li se oni na svim graničnim prijelazima između Srbije i Hrvatske. Ne zna se niti u čijoj organizaciji se odvija podjela ali je očigledno da imaju dozvolu državnih vlasti s obzirom da se podjela obavlja na samome graničnom prijelazu. Inače, svi današnji srbijanski portali prepuni su tekstova i specijala o Oluji u kojima se iznose svjedočenja građana srpske nacionalnosti koji su 1995. godine napustili Hrvatsku.  

>> Kotromanović: Ne slavimo rat, nego slobodu i mir

Komentara 25

RO
rosa
15:09 04.08.2015.

Velika je tuga, zalost i bol za neostvarenom velikom Srbijom. Srbijo, cestitam ti dan zalosti.

L0
luena 01
15:09 04.08.2015.

Nek dijele koga briga ,svijet je sve vidio a oni po svom ... umjesto da dovedu srbiju u red oni izmisljaju price ,tko zna...Mozda Dacic i prosvjedna pisma posalje drzavama koje su svoje izaslanike poslale u Hrvatsku na proslavu.kako se itko mogao samo usudit i preci preko onoga sto Dacic rece,tko se odazove protiv srbije je ... Koja paranoja je zavladala .....

MR
MrkiMedo
15:29 04.08.2015.

Za 50 godina ce pricati kako su ustase u Oluji pobile milijun Srba, najvise nejake djece, prognali 10 milijuna Srba.......Ah, srpska posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije