Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažni vatrometi

Na snimci NASE docrtali vatromete i podvalili je kao novogodišnju

nasa
Foto: NASA
02.01.2014.
u 22:33

Glavni je dokaz originalna NASA-ina snimka za snimanje koje je trebalo dosta vremena

U prvim satima nove godine Twitterom je počela kružiti satelitska snimka Europe snimljena točno u ponoć, na prijelazu iz stare u novu godinu, u trenucima kada su nebo nad velikim europskim gradovima obasjavali bogati šareni vatrometi. Snimku je navodno emitirala NASA, no vrlo brzo jedan dobar znalac pružio je neoborive dokaze da se netko malo poigrao i obojio kartu kako bi ona bila dojmljivija.

No glavni je dokaz originalna NASA-ina snimka za snimanje koje je trebalo dosta vremena.

Riječ je zapravo o više snimaka koje su spajane i preklapane kako bi se dobila slika noćne Europe bez ijednog oblaka. Također se navodi da je to jednostavno noćna, a ne nužno ponoćna snimka, a ono što je na njoj bitno jest da se vide najbolje i najjače osvijetljeni dijelovi Europe, što je također vrijedan podatak.

Lažna snimka:

>> NASA-in astronaut snimio svemirski 'selfie'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije