Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hladno i sutra

Jaka bura poderala hrvatsku zastavu na Vranskom jezeru, pijavice na Jadranu, a zimska idila na Plitvicama

Jaka bura poderala hrvatsku zastavu
Foto: Hrvoje JelavićPIXSELL
1/7
13.11.2016.
u 09:27

Jučer oko 14 sati zabilježena je pojava pijavica između Hvara i Brača, a ova opasna pojava mogla se promatrati s makarske rivijere. Najveća od njih trajala je neobično dugo, oko 25 minuta, ali nije stigla do kopna niti načinila bilo kakvu štetu.

Tijekom subote preko Jadrana se premještao ciklonalni centar koji Dalmaciji, srećom, nije donio toliko problema s vremenskim (ne)prilikama koliko su na to prognostički modeli ukazivali ranije, javlja Crometeo. 

Ipak, ponegdje su pale obilnije oborina. Do 15 sati 27 litara kiše po kvadratnom metru palo je u Grudi u Konvalima, isto koliko i u Zadvarju. 24 litre pale su u Kaštel Gomilici, a slijede Solin, Hrvace i Žrnovnica s 18, Muć i Starigrad Paklenica 17, Kučiće 16 itd.

Snijeg je pao u višem gorju Dalmacije. Još su se prije dvije noći zabijelili viši predjeli Dinare. Snijeg je pao jučer popodne i na Biokovu.

Oko 14 sati zabilježena je pojava pijavica između Hvara i Brača, a ova opasna pojava mogla se promatrati s makarske rivijere. Najveća od njih trajala je neobično dugo, oko 25 minuta, ali nije stigla do kopna niti načinila bilo kakvu štetu.

Subota je donijela snijeg velikom dijelu zemlje. Osim gorja, zabijelio se dio nizinskog središnje Hrvatske. Prava snježna idila vladala je u višem gorju.

Nacionalni park Plitvice pod snježnim je pokrivačem. 

 

Jutros u 7 sati, na Sljemenu je izmjereno ukupno 33 cm snijega, od čega je je 11 cm novog. Na Zavižanu ga ima jedna centimetar više, u Delnicama 17, Parg-Čabar 15, a na ostalim lokacijama gdje je padao, ima ga manje od 5 cm. 

Vrijeme sutra

Uglavnom suho, te djelomice sunčano. Najsunčanije se očekuje na Jadranu, dok će u unutrašnjosti mjestimice biti dugotrajne magle i niskih slojevitih oblaka, javlja Hrvatski hidrometeorološki zavod. Vjetar većinom slab, a na Jadranu umjerena do jaka, podno Velebita i vrlo jaka bura s olujnim udarima. Razmjerno hladno, ujutro u unutrašnjosti s mrazom. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od -6 do -1, a na Jadranu od 3 do 9 °C. Najviša dnevna od -2 do 4, a na Jadranu od 8 do 13 °C.

>>Bijela idila u Hrvatskoj: Snijeg u Gorskom kotaru, Lici, Sisku... 

Komentara 5

TW
TWITOIST
14:22 13.11.2016.

Ovakvih zastava pune su male opcine ,neki bi nacelnici trebali odgovarati za poderane zastave to je sramota da turisti to gledaju,jer kako god se postuje zastava ,himna i grb vjerovatno se tako postuje i drzava i njeni drzavljani koji suu glasovali za neke nacelnike i gradonacelnike.Zivio sam u jednoj Zapadnoevropskoj drzavi za 15 godina nikad nisam vidi poderanu zastavu.

DU
Deleted user
13:17 13.11.2016.

A hoce li sad biti priopcenje koje udruge zbog zastave????

OG
Oger
13:11 13.11.2016.

A kakve sve to zastave vise na Vranskom jezeruu kad se bura okomila bas na hrvatsku ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije