Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Na sjednici Vlade u Čakovcu sigurno će se potpisati najmanje 15 ugovora'

U sklopu pripreme sjednice, Vladi je iz Međimurja poslano 119 projekata, od čega 21 županijski, a ostalo su projekti gradova i općina
08. srpnja 2019. u 13:32 0 komentara 317 prikaza
Ministar Darko Horvat na konferenciji "InvestCro: Investicijske (ne)prilike u Hrvatskoj"
Foto: Matija Habljak/Pixsell

Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je u ponedjeljak  nakon kolegija gradonačelnika i načelnika Međimurske županije, održanog u vezi sa sjednicom Vlade 25. srpnja u Čakovcu  kako od 119 projekata predloženih Vladi "neki zasad nisu izvedivi" te da će se sigurno potpisati najmanje 15 ugovora.

Darko Horvat MINISTAR GOSPODARSTVA 'EU fondovi mijenjaju Hrvatsku. BDP raste jer se probudila država'

U izjavi nakon kolegija ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Horvat je govorio o koordinaciji u vezi sa sjednicom Vlade. Rekao je da je to bila treća koordinacija i da je imala isključivo jednu svrhu – profiltrirati i na stol staviti one projekte u Međimurskoj županiji koji su provedivi i izvedivi i s njima izaći na sjednicu Vlade.

Inače, u sklopu pripreme sjednice, Vladi je iz Međimurja poslano 119 projekata, od čega 21 županijski, a ostalo su projekti gradova i općina. Ministar je rekao kako neke od projekata očekuje potpisivanje ugovora te da neki zasad nisu izvedivi.

 "Ima određenih projekata koji u ovom trenutku jesu želje, ali ni u proračunu ni u bilo kojem strukturnom fondu, odnosno natječaju, nemaju izvorište. Bojim se da takvi problemi u ovom trenutku neće moći biti riješeni, ali ovo nam je jedan vrlo dobar pokazatelj koje se inicijative događaju u Međimurskoj županiji", izjavio je ministar. Dodao je da je "u ovome trenutku u visokoj fazi projektiranja financiranja europskih projekata 2021.- 2027. i da će upravo  projekti iz Međimurske županije biti put vodilja na koji način isprogramirati to financijsko razdoblje da u njih onda i načelnici i gradonačelnici mogu aplicirati i takve infrastrukturne projekte i realizirati ih ne županijskim, ne državnim novcem, već novcem Europske unije", rekao je nakon koordinacije Horvat.

Darko Horvat U MEĐIMURJU Horvat: Tko ne poštuje hrvatske zakone, nema pravo od države tražiti pomoć

Najavio je da će se na sjednici Vlade u Čakovcu potpisati najmanje 15 ugovora. Nije precizirao o kojim je ugovorima riječ i koja je njihova vrijednost.

Zadovoljan sastankom i koordinacijom bio je i međimurski župan Matija Posavec, koji je sastanak ocijenio produktivnim.

"Prijavili smo dosta točaka, očekujemo puno, kako bi se mogli dalje razvijati i od strane općina, gradova, naravno, to znači razvoj cijele naše županije. Ima dosta projekata, ima dosta očekivanja i vjerujem da će biti iskoordinirano i pripremljeno sve u najboljem redu", rekao je župan te zaključio da bi potpisivanje tih projekata značilo novi razvojni ciklus u Međimurju. Inače, sjednica Vlade održat će se u bivšoj vojarni u Čakovcu, gdje su na raspolaganju i Tehnološko-inovacijski centar te Međimurska palača turizma, koja je uređena i otvorena krajem prošle godine.

Kik
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super akcije!

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.