Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUKTINJA U ITALIJI

Na Siciliji bijesne požari: Na pisti u Palermu ostao zarobljen i zrakoplov Croatia Airlinesa

Foto: Dorica Grošinić
1/4
25.07.2023.
u 12:32

Prema vlastima, na Siciliji je izbilo više od 40 požara u posljednjih nekoliko dana, a zbog požara u prigradskim naseljima Palerma evakuirani su stanovnici

Ovih dana na Siciliji padaju temperaturni rekordi pa je tako jučer u Palermu izmjeren rekord od 47 Celzijevih stupnjeva, dok je na ostatku otoka temperatura iznosila 43 Celzijevih stupnjeva. Došlo je i do požara u prigradskim naseljima Palerma koji su zaprijetili kućama zbog čega su evakuirani deseci domova. Prema vlastima, na Siciliji je izbilo više od 40 požara u posljednjih nekoliko dana, a bilo je i jakih oluja koje su uzrokovale štetu i najmanje dvije smrti na sjeveru zemlje.

Vatra je zaprijetila i bolnici Cervello, kao i zračnoj luci u Palermu zbog čega je u utorak bilo otkazano nekoliko letova, a do zračne luke se nije moglo ni kopnenim putem jer je zbog buktinje zatvoreno čvorište autoceste A29 Palermo-Mazara del Vallo koje povezuju autocestu sa zračnom lukom. Usred drame našao se i zrakoplov Croatia Airlinesa, piše Corriere della Sera. Fotografija zrakoplova CA koji stoji na pisti dok vatra guta sve oko njega objavljena je na Twitteru. Radi se o charter letu iz Mostara za Palermo. 

U ponedjeljak je zrakoplov američke Delte na letu za New York, koji je poletio iz milanske zračne luke Malpensa, ozbiljno oštećen u oluji s tučom i bio je prisiljen sletjeti u Rim. Italija je u utorak proglasila crvenu uzbunu za 16 gradova zbog visokih temperatura. To uključuje Palermo i Cataniju, gdje su posljednjih dana česti prekidi opskrbe strujom i vodom. Noćna oluja pogodila je Milano gdje je trgala krovove i čupala drveće, blokirajući ceste i prekinuvši nadzemni prijevoz u talijanskoj financijskoj prijestolnici.

Zbog visokih temperatura nekoliko je radnika u Italiji izgubilo život pa je tako u samo tjedan dana zabilježeno najmanje pet sličnih slučajeva smrti na radnom mjestu. Jedan od njih je i Stefano Olmastroni (61) koji je preminuo na radnom mjestu u supermarketu s proizvodima za poljoprivredu u Firenci. Nakon odrađene smjene, njegovo tijelo pronađeno je beživotno u svlačionici u kojoj je temperatura iznosila 39 stupnjeva. Svi preminuli radnici, osim 44-godišnjeg radnika koji je umro kad je pripremao prometne znakove za postavljanje na ulici u Milanu, imali su zdravstvenih problema povezanih sa srcem.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO Zbog šumskih požara zatvorena je zračna luka Palermo na Siciliji

Ključne riječi

Komentara 1

LJ
ljudeman
16:19 25.07.2023.

Poruka za autora članka: Bijesni požari bjesne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije