Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Metalokradice

Na šibenskom području krali zlato, bakar i željezo

gold
AFP
10.11.2010.
u 10:33

U Šibeniku ukradeno nekoliko tona kabela, u Biočiću bakrene ploče i kabeli, u Žagroviću stotinjak kilograma željeza, a u Tisnome zlatni nakit

Posljednjih dana na šibenskom su području učestale krađe različitih metalnih predmeta, uključujući i plemenite metale (zlato).

U Tisnome na otoku Murteru netko je provalio u zlatarnicu i ukrao nakit, a vlasnici još utvrđuju štetu, ističu u policiji. U Biočiću je, pak,  zabilježena krađa bakrenih ploča i kabela iz ograđenog prostora tvrtke iz Zagreba. A u Šibeniku, iz kruga tvrtke NCP (bivše Remontno brodogradilište) nepoznati kradljivci ukrali su nekoliko tisuća kilograma kabela vrijednog oko 20 tisuća kuna, čiji je vlasnik poduzeće iz Pristega. U Gornjem Žagroviću kod Knina policajci su u automobilu Fiat zatekli 23-godišnjaka iz Kijeva i dvojicu maloljetnika iz Podbablja koji su netom prije provalili u jednu napuštenu kuću i ukrali stotinjak kilograma željeza i dvije bakrene crpke za vodu.

Gotovo svakodnevne krađe metala koji se potom prodaje kao otpad upozoravaju i na aktualnu nezaposlenost i gospodarsku zaostalost i zapuštenost ovog dijela Hrvatske.

Komentara 2

OB
-obrisani-
11:16 10.11.2010.

Policija moli nepoznate kradljivce da se sami prijave,i dobit će simboličnu nagradu

Avatar Goldschmied
Goldschmied
15:05 28.11.2010.

Zlatne poluge nemaju veze sa tim dešavanjima. Slika nije na mjestu. Bolje je pokazati osobu koja vadi hranu i otpatke iz kontejnera, jer je to realnost na ulicama. Istina je da ekonomska situacija prisiljava ljude na ovakve grijehe, ali se lopovima ne može ništa opraštati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije