Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duhovna obnova HDZ-a

Na seminaru u Karmelu S. Ilije '‘vidjet’ će koliko su vjerodostojni

obnova
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
10.01.2014.
u 13:26

Građanima dajemo obećanja i ovakvi seminari pomažu nam da provjerimo jesmo li zaista ono za što se predstavljamo – poručio je predsjednik karlovačkog HDZ-a Damir Mandić

Vjera, bez obzira je li to kršćanstvo ili druga religija, promiče određene vrijednosti. Mi koji se bavimo politikom trebali bismo ih i i živjeti. Građanima dajemo obećanja i ovakvi seminari pomažu nam da provjerimo koliko smo vjerodostojni i jesmo li zaista ono za što se predstavljamo – poručio je predsjednik karlovačkog HDZ-a Damir Mandić uoči odlaska na trodnevni seminar u Karmel Sv. Ilije u Bosni i Hercegovini.

Tridesetak članova stranke duhovno će se obnavljati na temu Politika i vjera. Mandić je napomenuo i da je prvi puta tamo bio prije četiri godine, te je očekivao bolje rezultate. Kakvi će biti ovog puta, tek će se vidjeti.

Odgovorni i lijevi i desni

Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, koji kako kaže, ovog puta ide kao ‘kofer’, dodao je da su politika i vjera išli pod ruku sve do Machiavelia, a od tada sve teže.

– Svi mijenjamo svijet, a nitko sebe. Stalni je izazov kako politiku shvatiti kao poziv za druge, a ne kako ju učiniti prema svojim okvirima. HDZ je alat za bolji Karlovac i Hrvatsku, a stranka je samo sredstvo da ljudi bolje žive – rekao je Jelić.

Na pitanje treba li možda i oporbi takvo ‘prosvjetljenje’ prvi čovjek HDZ-a odgovorio je da svi imaju odgovornost prema građanima, i lijevi i desni. No, njima pak tako nešto ne pada na pamet.

– Prava je šteta što se HDZ-ovci na državnoj razini ranije nisu sjetili otići na duhovnu obnovu, jer vjerujem da tada ne bi imali obraza toliko pokrasti državu, obzirom da je trenutačno puno članova HDZ-a u Remetincu pod tom sumnjom.

Vjera je osobna stvar i nikada, čak niti da me kolege iz HDZ-a pozovu, ne bih otišao. Vjerujem i da većina onih koji su otišli ne bi išli da su mogli odlučiti. Tako su postupili zbog straha od osude – smatra Josip Benčić, SDP-ov vijećnik.

Da u vlastitom aranžmanu, na slobodnim danima ili godišnjem odmoru mogu raditi što žele, a ne mora nužno zanimati i javnost, smatra i nezavisni vijećnik Davor Petračić.– Politika i vjera mogu i ne moraju zajedno. Političar bi, bez obzira na religioznost, trebao biti moralan čovjek, pošten, raditi za opće dobro. Vjera im tu neće pomoći – kaže Petračić.

Slijediti načela

Snježana Kirinić, vijećnica laburista smatra da odlazak na duhovnu obnovu, a da se u svakodnevnom životu na slijede ta načela, nema smisla.

– Predlažem da HDZ-ovci pokažu veliku kršćansku ljubav, pa da se ubuduće odreknu vijećničke naknade i nađu siromašnu obitelj kojoj će pomoći – predlaže Kirinić.

Ključne riječi

Komentara 1

TO
tomokaro
07:29 15.01.2014.

Obzirom da smo tu duhovnu obnovu i rezultate većinom uvezli najbolje da i ostanu tamo kamo idu i od kuda ide obnova.Nek tamo taj svekoliki iscrpljeni i ugnjetavani svehrvatski narod Obnavljaju!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije