Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTROJENI MLADIĆ

Na psihijatriji jer je izbo majku 34 puta i tijelo sakrio u ormar

policija,trnsko,portal (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
13.02.2013.
u 10:09

J. R. dijagnosticiran je paranoidni poremećaj, točnije shizofrenija, od čega se liječio. No prestao je uzimati lijekove

J. R. (18), optužen da je lani na smrt izbo svoju majku (56), odlukom suda smješten je na liječenje u psihijatrijsku ustanovu. Odluku je donijelo vijeće za mladež Županijskog suda u Zagrebu, a mladiću kojem je suđeno prema Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama dijagnosticiran je paranoidni poremećaj, točnije shizofrenija, od koje se liječio.

Iako je bio na terapiji, jedno ju je vrijeme prestao uzimati, a neliječenje je dovelo do obiteljske tragedije. Jer, prema optužnici, majku je ubio ubovši je nožem 34 puta. Od zadobivenih rana nesretna žena iskrvarila je na podu njihova stana u zagrebačkom naselju Trnsko, a njezin sin tijelo je potom sakrio u ormar. U tom ormaru tijelo mrtve majke držao je tjedan dana, dok mu na vrata nije pokucala policija kojoj su se obratili zabrinuti prijatelji obitelji. Kako u stanu nisu našli majku J. R., policajci su stan detaljno pretražili dok je nisu našli mrtvu u ormaru.

J. R. je već u to vrijeme bio izgubio svaki kontakt s realnim svijetom, a dane od ubojstva do dolaska policije provodio je surfajući internetom te je na svom Facebook profilu objavio da mu je prava majka bila Palestinka. Njegovo psihičko stanje bilo je toliko loše da je poricao da se ubojstvo dogodilo. No tijekom suđenja ipak je priznao krivnju, no nije htio iznositi obranu. Tek je zatražio da ga se i prije pravomoćnosti presude uputi na liječenje u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

Vještaci su inače ustanovili da je izuzetno opasan za okolinu te kako ga se ne može pustiti na slobodu.

>> Bio je neubrojiv kada je majku izbo 30 puta i tijelo skrio u ormar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije