Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Demonstracije

Na prosvjedima u Oaklandu uhićeno najmanje 400 ljudi

wall street (1)
REUTERS/AFP/PIXSELL
30.01.2012.
u 15:35

Pred zgradom gradske vijećnice nekolicina prosvjednika zapalila je američku zastavu, nakon čega su ušli u zgradu. Policija je pokušala suzavcem istjerati prosvjednike iz zgrade koji su ih zauzvrat gađali kamenjem i različitim predmetima.

Policajci su na prosvjedima u kalifornijskom Oaklandu uhitili oko 400 ljudi što je najveći broj uhićenih od početka prosvjeda protiv Wall Streeta, koji su počeli u New Yorku i raširili se po drugim gradovima SAD-a, izvještava Reuters.

Pred zgradom gradske vijećnice nekolicina prosvjednika zapalila je američku zastavu, nakon čega su ušli u zgradu. Policija je pokušala suzavcem istjerati prosvjednike iz zgrade koji su ih zauzvrat gađali kamenjem i različitim predmetima.

Procjenjuje se da je bilo oko dvije tisuće prosvjednika od kojih je, uz tri policajca, jedan ozlijeđen, a tri su vozila uništena. Uništeni su i izlozi nekoliko trgovina.

Komentara 7

OB
-obrisani-
18:17 30.01.2012.

bravo kauboji, diži te se što čekate

Avatar Alfons_x
Alfons_x
11:17 31.01.2012.

Borci za slobodu!!! Ovdje je iskazano svo licemjerje zapada.. dok su u libiji šačicu prosvjednika nazivali borcima za slobodu, i pomagali ih vojno i financijski, svoje prosvjednike zovu huliganima. Najočitiji primjer LICEMJERSTVA je kod britanca Camerona: Kada je izbilo \"arapskoko proljeće\" hvalio je utjecaj socijalnih mreža. No, kada su te iste mreže poslužile mladim Britancima da organiziraju otpor protiv policije, retorika se naglo promijenila. Samo nekoliko dana nakon prosvjeda, Cameron najavljuje kako će pogasiti sve socijalne mreže ako ponovno dođe do nemira. Dvostruka mjerila očita su na svakom koraku - njegova vlada, kao i brojne druge zapadne vlade, žestoko su kritizirale svaki pokušaj represije nad prosvjednicima u zemljama Azije, Afrike, Bliskog Istoka, ili pak Istočne Europe. Sada, kako čitamo iz izvještaja lista The Telegraph, ta ista vlada aktivno priprema elitne vojne postrojbe u borbi protiv prosvjednika..... NEVJEROJATNO LICEMJERJE \"zapada\" dok drugima govore o demokraciji, to isto guše u svojoj zemlji ne birajući sredstva.

NE
Nepobjedivi
17:52 30.01.2012.

Ajde, djeco, ugrijte se malo iza rešetaka. Vani je hladno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije