Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAKOVEC Prijava protiv Županijske uprave za ceste

Na prekršajni sud jer nisu solili prometnicu

21.01.2009.
u 15:47

Protiv Županijske uprave za ceste i ravnatelja Zorana Šarića bit će podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu jer nisu kolnik posipali solju! Jedna je to od rijetkih prijava protiv zimske službe koja, kako se sumnja, nije poduzela primjerene mjere za omogućivanje sigurnog i nesmetanog odvijanja prometa u Ulici Vladimira Nazora u Podbrestu, pa se dogodila prometna nesreća.

U Podbrestu se, kako je izvijestila Policijska uprava Međimurske županije, u ponedjeljak oko 7.20 sati dogodila prometna nesreća u kojoj vozačica osobnog automobila registracijske oznake VT 732-M, rođena 1988. godine, iz Kladara, brzinu vožnje automobila nije prilagodila stanju na cesti (zavoju i zaleđenom kolniku), pa je na zavoju sletjela s ceste i udarila prednjim dijelom u metalno-drvenu ogradu dvorišta kuće 71-godišnjeg mještanina. Zbog udara vozačica je ispala iz automobila. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede, zbog kojih je zadržana na liječenju. Na automobilu nije imala propisanu zimsku opremu - gume na stražnjim kotačima.

- Očevidom je također utvrđeno da pravna osoba mjerodavna za održavanje cesta Županijska uprava za ceste te odgovorna osoba u toj tvrtki nisu poduzele primjerene mjere glede omogućivanja sigurnog i nesmetanog odvijanja prometa, to jest nisu posipale kolnik solju - ističu u Policijskoj upravi međimurskoj.

Na mjesto prometne nesreće izišao je i voditelj odjela održavanja županijskih i lokalnih ceste u Županijskoj upravi za ceste. Kako je najavila međimurska policija, protiv tvrtke za održavanje cesta i odgovorne osobe u toj tvrtki slijedi podnošenje optužnog prijedloga Prekršajnom sudu u Čakovcu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije